UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

azaz a tényleges fizikai területe védje a szoftveres limit.és azon belül szabadon tudjak közlekedni és ha nagyobb koordináta értéket adok mint ami a ténylegesen beállított terület akkor legyen tiltva a mozgás

nffab2gnr

esetleg MODBUS vezérlés főorsóra?[#wave]

kr97pwss2

Az UC300-as tulajok se fognak kimaradni a "buliból". Ha elkészül az UC300 támogatása a programban, akkor újból lesz licenc akció tesztelésért cserébe! A program komplexitása, és az UC300-hoz kapható többféle alaplap miatt egyszerre nem megy.

kr97pwss2

A szoftveres limitnél megvizsgálom, amit írtál. A program mint írtam béta verzió, még nem tartalmaz minden funkciót, de dolgozunk rajta. Az MPG és az alprogram hívás egyenlőre még nem támogatott, hamarosan ezek a funkciók is működni fognak.

frkdv6dyr

Mikorra várható ez az akció? Bevallom július 1-ig nem tudok csatlakozni az akcióhoz, és a kicsi többlet amennyibe kerül az UC300 egy ilyen licensz megoldással július vége augusztus eleje fele számomra is reális és kifizethető lenne.

3ztiz2p39

Nem az anyagias, hanem a kíváncsiskodó szemszögéből értettem a bulit.
Offline azért nem az igazi a demo..

3ztiz2p39

Tetszik az "Import Mach3 XML file" opció.
Aki tesztelni akarja pillanatok alatt áttérhet.

Az a sok bosszúságot okozó kb. 1 s-os bufferelési késés továbbra is megmaradt?

3ztiz2p39

Aha, 50 ms, ez kecsegtető!

3ztiz2p39

A támogatott G-kódok listája fog bővülni?
pl. G41/42, fúrási ciklusok, stb...
Vagy rábízod a CAM programokra?

A képernyő felület nekem nagyon színes, de ezt még bevállalnám ha jól használhatóra és főképp megbízhatóra sikerül kifaragni a progit.

kr97pwss2

A puffer mint megtaláltad, csak 50ms azaz állítható, ha szükség lenne rá, de az éles tesztek alapján eddig nem találkoztam még olyan számítógéppel aminél ne lett volna elegendő. Ez az 50ms-os pufferelési idő egyben azt is jelenti, hogy a kezelőfelületen végrehajtott gombnyomás vagy FRO állítás max. ennyi idő múlva lép életbe. A gyakorlatban ez annyira kevés, hogy azonnalinak érzed. Főleg az FRO állításnál lehet jól tesztelni. Persze Demó üzemmódban nem annyira látványos, mint gépen próbálgatva.

kr97pwss2

A program egyenlőre az alap G-kódokat ismeri, és folyamatosan bővítjük. Tulajdonképpen a program magja és váza készült el a pályatervezővel. Rengeteget dolgoztam a pályatervezővel, hogy könnyen konfigurálható és precíz legyen.

sra7ujczs

OFF
Balázs, a budapesti talin volna kedved workshopot tartani a programból? Tantermet (tárgyaló termet) biztosítok hozzá.
ON

3ztiz2p39

A fúróciklusos G-kódok nekem nagyon hiányoznak. :(

kr97pwss2

A program jelenlegi képernyője egy alap képernyő, már készülőben van hozzá több másik kevésbé színes variáció is. A képernyő az UCCNC\Screens\ könyvtárban lévő .ssf fájlok szerkesztésével megváltoztatható, saját igényre formálható.

3ztiz2p39

Már-már azon vagyok, hogy veszek egy UC100-at, hogy tudjam tesztelni :))  

De már nagyon hozzászoktam az UC300 hihetetlen előnyéhez, a külső MPG-hez, az FRO potméterhez és egyéb bemenetekhez. :(