UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Szinte biztos vagyok benne, hogy veszek egyet én is ha már te is ennyire dicséred. [#eljen]

Részlet fizetés lehetséges? [#wink]

zstnmzgc

Nekem már régóta UC100 van, nem bírtam kivárni hogy megjelenjen a 300-as, most van folyamatban a 300-as vétele. A sok bemenet és az xtrák csábítanak![#wink]

4a8dg8sxf

Van még két G-kód, ami véleményem szerint nagyon hasznos.
Én legelábbis elég gyakran használom.
Ezek a G12 és a G13. Biztosító gyűrűk helyének beszúrásánál kimondottan előnyösen használható.

7snm9r7t

Szia Miki!írd már le hogy ezt a két kódot hogyan kell az esztergán használni! eddig elkerülte a figyelmemet!( jahhh! ez csak a Mach3 alatt van!?)

zstnmzgc

Elindult a tesztelés, ma már marok is vele, tecccik a program. Csak jól át kell még többször is olvasni róla mindent.

4a8dg8sxf

Igen, és cak a marásnál lehet használni.

6x0ud2xg

Mint egy gyerek már bele is nyúltam a gombokba . Azt akartam hogy a " tab " os felületen ( balra húzott egérnél ) a Z+ ill Z - jobban elkülönüljön a többi gombtól.  Átszíneztem  a hátteret zöldre  
  Módszer megkerestem a gomb képét  ( UCCNC> flashscreen>BMP>defaultscreenset >...png ) és egyszerűen egy Paint-tel átszerkesztettem  majd elmentettem    Gondolom ezzel a módszerrel akár bele is lehet írni valamit a gombokba   Biztos nem nagy durranás ...

kr97pwss2

Ezek szerint rájöttél, hogyan kell a képernyőt megváltoztatni. A képernyő fájlban .ssf a kiterjesztése, itt van minden képernyőelem pozíciója, mérete, és képe leírva. Egy a fontos, ha a módosított képernyőt szeretnéd később is használni, csinálj róla egy mentést.

6x0ud2xg

reggel küldtem egy levelet  majd nézd meg kérlek !

3ztiz2p39

Egyszer élünk címszóval veszek egy UC100-at a 300-asom mellé, hogy tudjam próbálgatni. :)

A CNCdrive-on rendeljem meg?

3ztiz2p39

A Makrok közt az M200-M203 mi célt szolgál?

3ztiz2p39

Még egy dolgot tisztázzunk.
A most vásárolt UCCNC licencet is tartalmazó UC100 ugye továbbra is használható a Mach3-hoz?

zstnmzgc

Persze, csak indításkor rákérdez hogy telepítse-e az új firmware-t az UC100-ra, és már mén is. Ha megint UCCNC-t indítasz, akkor megint telepít.

zstnmzgc

Azért az UC100 kevés is lesz 6 tengelyhez, még 5-höz is. Nincs annyi port amennyi kellene.

kr97pwss2

Az M200-M202 makrók akkor hívódnak meg, ha megnyomod a ->P1 vagy ->P2, ->P3 parkoló pozícióba nyomógombot. A makrók szerkesztésével lehet a parkolópozíció helyét beállítani. Az M203-at plazmavágáskor a lemez megérintésére és a pisztoly gyújtópozíciójának felvételére lehet használni. Az UC100-ak továbbra is használhatóak a Mach3-al, az UCCNC-hez viszont kell a licence, amit most segít tesztelni, annak ingyen adunk július 1-ig. A Mach3-as Plugin és az UCCNC firmware majd hamarosan összhangba lesz hozva, és nem fogja mindig cserélgetni a FW-eket.