UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Megveheted az UC100-at is azt is sokáig tudod használni.

Épp ma beszéltük egy fórumtársammal, hogy legalább annyival tudjuk támogatni Polgárdi Balázs munkásságát, hogy vesszük a cuccait.
Ez esetben biztosan tovább lesz inspirálva.

Hol van még egy olyan szoftver, legyen az akár ingyenes linux, ahol du. 5-kor elsírom magam, hogy kellene egy G-kód és másnap kettőkor letölthető az újabb verzió.
Mindez magyarul...

3ztiz2p39

Az eddig talált hibákat is pár nap alatt mindig kijavította az UC100 és 300-nál.
A mach3 hibáival meg együtt kell élnünk az idők végezetéig. :(
Én tiszta szívemből drukkolok ennek a szoftvernek...

nffab2gnr

Balázs!

Lehet,hogy csak annyi a hiba ,hogy rossz a szoftver és a filmware verzió?
Az előbbi 1.0002 beta az utóbbi  1.0500

kr97pwss2

Pontos időpontot nem tudok mondani, mert ha nem sikerül tartani, akkor ciki, de amit írtál nyár vége környékét, reálisnak gondolom. Annyit viszont elmondhatok, hogy gőzerővel dolgozunk rajta, és igyekszünk minél hamarabb befejezni. Szerencsére sok visszajelzést kapok a programról, és az esetlegesen jelzett észrevételeket, javaslatokat folyamatosan beépítjük az újabb verziókba.

kr97pwss2

Igyekszem a lehetőségekhez képest minél hamarabb orvosolni a kéréseket, esetleg hibákat. Mivel a programot és a mozgásvezérlőket is mi terveztük, gyártjuk, ezért minden eszköz rendelkezésünkre áll, hogy könnyen utánanézzünk és módosítani tudjunk rajta, ha szükséges.

kr97pwss2

Az a verzió, ami nálad van, az már "régi" még a hivatalos kiadás előtti. A mostani aktuális verzió: V1.014.  Próbáld ki a mostanit, melyet innen tölthetsz le: http://www.cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>UCCNC

ka0w57tns

szia Balázs
örülök , hogy ebben a verzió már ismeri a szerszámkorrekciót , de miért csak a hosszt ?
én sokszor kis alprogramokat fűzök össze ott jó lenne a sugárkorrekciót használni . főleg ha arra gondolok , hogy a gyári egy élű marók sose visznek névleges méretet.

6x0ud2xg

A megkapott licensszel elkészült az első marás. Semmi gondom nem volt . Egy érdekes és hasznos dolog : nem találtam meg a hotkey definiálását ,de a Mach ból hozott xml importálása után lettek munkára fogható billentyűim .  A képernyő nagyon barátságos, sok esetben sokkal komfortosabb mint a MACH. . A softweres limit is ki lett próbálva , működik , ( más kérdés hogy én egyelőre nem korlátozom az utat, inkább  odafigyelek )  

nffab2gnr

Balázs!
Letöltöttem,minden működik csak a szoftveres limittel van gondom. Megpróbálom röviden leírni.A gép koordináta mérete a következő. Bal alsó sarok X0 Y0  nálam ezt veszi fel amikor ref.pontra megy. Ettől jobbra X500 Y 380. Ez a max.gépi koordináta  
Mach3 esetében bekapcsolt szoftveres limitnél a nulla pontból nem enged mínusz irányba menni és ugyan így nem enged x500 és y380 méreten kívülre sem .Eddig egyezik az UCCNC is. Mach3 esetében ha elmegyek az asztal közepére X250 Y190 és itt lenullázom a tengelyeket azaz itt van a munkadarab "0" pontom akkor az ebből a pontból indított 100 mm átmérővel megírt körkivágás esetében ugye értelemszerűen lesz 50-50 mm negatív irányú mozgásom is .
A Mach3 esetében végrehajtja a programot,ugyan ez a program nem indul el nálad mert azt mondja hogy negativ irányu mozgást nem enged a bekapcsolt szoftveres limit miatt,de ha most kikapcsolom a limitet akkor végrehajtódok  a program.
Tehát a kérdésem az hogy a szoftveres limit miért nem csak akkor lép életbe ha a megadott gépi koordinátáknál nagy értéket talál . Mert az asztalom csak pozitív tartományú 0-500 és 0-370,de ettől a munkadarabon lehet - tartomány is  de az ezen lévő + és - szám nem lehet nagyobb együtt mind 500 illetve 380.Mert ha nagyobbat írok tévedésből megvéd a szoftveres limit.
Egyébként a Mach3 szoftveres limitjét szinte soha nem kapcsolom ki mert nálam ez " védelem".
Nem a szívem csücske a Mach3 ,de hobby szinten nem nagyon volt más,de most a Te programodat használva az UC100-al együtt már most nagyság rendel megbízhatóbb és lehet ,hogy ezt az egész szoftveres limitet rosszul állítom be a Te programodban  ,de eddig nem jutottam dűlőre vele.

kr97pwss2

Közben megtaláltuk a problémát, az eltolásoknál rosszul vette figyelembe a szoftveres limit határait. Hamarosan javítjuk. Addig is türelmedet kérem.

nffab2gnr

Köszönöm a gyors választ,és igaza van Svejnek,hogy   ezt a plusz szolgáltatást amit Te adsz a szoftver mellé nem minden napi.
Úgy gondolom ,hogy ettől kölcsönösségtől lesz ez program kiváló mert nem íróasztal mellett ,elméletben tesztelik.

kr97pwss2

Letölthető a módosított változat.

nffab2gnr

Köszönöm . A setup-1.015 beta.exe-t újra kell indítanom?

kr97pwss2

Igen újra kell installálni, és akkor kicseréli a módosult fájlokat.

y9au2mspr

Én is ha van rá mód magyar gyártótól vásárolok. Ez nálam egyértelmű. Nem az árát nézem. A suppport,garancia a mérvadó.UC100-at nem veszek. A jövőben inkább még egy UC300 vagy esetleg a dobozolt verzió fog számításba jönni. Persze elösször a jelenlegi gépem készüljön el.