Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Sz.József

xfg6v697j

CNCdrive1,küldtem makróval kapcsolatban egy levelet.

fa_kukac

Sziasztok! Már PM említettem, de lehet-e valahol beállítani késleltetést a program indulásra a főorsó bekapcsolása után, mint a MACH-ban. Párszor előfordult, hogy nekiesett a marásnak mielőtt a maró motor elérte volna a fordulatszámát. Azóta külön indítom először a maró mocit, és utána a program végrehajtást. Tudom hogy van ilyen G kód, de akkor mindig szerkeszteni kell.

xfg6v697j

Azt nem tudom,hogy van e lehetőség valahol állítani,de ha megnyitod az M3 makródat,és a második sorába beírod ezt,akkor 1 másodpercet fog várni,mielőtt elkezd futni a Gkód,ha több idő kell a motorodnak a felpörgésre,akkor értelemszerűen többet kel beírni az ezer helyére.
exec.Wait(1000);

fa_kukac

Köszi, ez jó lesz. Most viszont a következőt tapasztaltam:
Határesetet marok a gépemmel, és elmentem a bal végállásig X-el, reset ki is jelezte ahogy kell. Ekkor rákattintottam a végállásról lefutás gombra, led kigyulladt, reset megnyom, nem villog a reset, de nem tudok az X-el lefutni, meg sem mozdul. De ha megmozdítom ekkor az Y-t, az megmozdul és megy, utána rögtön már mozog az X is és le tudok jönni róla. Próbáljátok ki, másnál is így van?

fa_kukac

Nos ez a kiegészítés  a várakozásra hatástalan, de a konfigban a spindle fülön van a " M3 delay after on" amit beállítva 2000 -re már jó is lett.

cxmcdtrx

Minden nap többször is olvasom a topicot, nagyon jó látni az ilyen gyors fejlődést, mindig figyelem az újdonságokat, javításokat.
Sajnos én még nem tudtam érdemben hozzátenni, mert még nem mozog a gépem, de remélem, mihamarabb eljön ez is. :-)
Amint kijön az UC300-hoz sorkapcsos alaplap, azonnal veszem is! :-)
Szép munka, Csak így tovább!

000000000

Sziasztok,

Csewe: megkaptam a leveled, holnap fogom tudni kitalálni/kipróbálni a megoldást. Ma egy gépet telepítettünk, egész nap távol voltam, csak a telefonomon tudtam gyorsan megnézni az üzenetedet, de még nem volt időm végiggondolni. Holnap lesz időm foglalkozni a kérdéssel, fogok írni e-mailt, amint sikerül kitalálni a megoldást a kérdésedre...

000000000

Nem, ennek nem szabadna így működnie. Esetleg küld ele nekem a profile fájlodat az info at cncdrive.com emailre és akkor szívesen megvizsgálom. Egyébként a limit override gomb minden végállást felülbírál, legalábbis így kellene működnie. Most gyorsan ki is próbáltam, nálam hibátlanul működik.
De lehet valami a beállításaiddal összefüggő dolog, ezért írtam, hogy elküldhetnéd a .pro fájlodat. És még annyit, hogy melyik UCCNC verzióval próbáltad?

000000000

Köszönjük a bíztatást, és örülök, hogy tetszik a progi és a fejlesztések. :)

000000000

...És Attila nincs egyedül ! Én is ugyanúgy gondolom ahogyan ő .Drukkolok nektek és sok sikert ![#taps][#taps][#taps]

fa_kukac

Szia! Hát még az első van, ma este feltelepítem a legújabbat, és megnézem. Most sok a meló, nem volt időm leállni a géppel. A profil fájlt már elküldtem levélben P. Balázsnak, de kiírom még egyszer. Kösz.

fa_kukac

Még hozzá kell szoknom a bal szélen előugró kezelőfelülethez. A lefutási probléma csak billentyűzetnél áll fenn, a bal oldalon rákattintva a nyilakra jól működik!!!

000000000

A billentyű jog gombok és a bal oldali "jog képernyő" gombjai pedig ugyanazt a függvényt hívják meg. Elvileg nem lehet különbség a működésben, hiszen pontosan ugyanazt a függvényt hívja meg, ugyanazt a folyamatot futtatja a billentyű gomb és a képernyő gomb is. Legalábbis az új verziókban már így van. Az első verziókban viszont még nem teljesen így volt (akkor változtattam meg, amikor felmerült az igény arra, hogy akárhány tengelyt lehessen egyszerre joggolni és menet közben is lehessen indítani/elvenni tengelyeket a jog-ból.), ezért tényleg jó volna, ha feltudnád tenni a legújabbat és azzal is kitudnád próbálni.

000000000

Köszönjük!!! [#puszi]