Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Profi CAM-ok jól kezelik ezt a féle megmunkálást . PoweMill, SurfCam de még a RhinoCam is .

borvendeg

Sziasztok!
9.5-os vectric a képen látható dolgot csinálja.
A spiralt szépen belemarja, majd a feluletet lemarja síkra, ezzel megsemmisíti az addig letrehozott munkát.
Valaki találkozott már ilyennel?

2am4nwzib

Hali
A G-codot érdemes MINDIG egy szimulatorral pl; Cimco, NcPlot....stb  lenézni. Létezik free-változat is "NC Viewer" itt ez onlines verzió.

frob

9-es verziótól felfele szerintem ügyeskedtek a programozók, és az arra irányuló törekvésük hogy a tört verziók ne működjenek rendesen, elég jól bejött
én nem is használom, mert míg nem tudom megvenni, bármi ilyesmire számíthatok, a 8.5 még rendesen megy, bár abba jó pár új dolog nincs benne sajna

borvendeg

Szia!
A 8.5-ben nem tudok továbbjutni a fotón mellékelt hibán. Tudsz benne segíteni?
(Eddig én is 8.5-öt használtam.)

borvendeg

Közben megoldottam a Wrappes job setup volt rosszul beállítva. Nem középre a Zero.

borvendeg

Kezdem rosszul érezni magam hogy ilyen béna vagyok...
Szóval néztem csomó Youtube videót. Olyan egyszerűen behúzzák az stl modellt "unwrappolja" kiválasztja a szerszámot generál kódot és már kész is.
Nekem nem ér össze a spirál mikor wrappolja.
Ha játszom az átmérő beállítással akkor közelebb kerül, de nem az tűnik a korrekt megoldásnak.
Az stl elvileg pont akkora átmérőjű mint amekkora a beállított munkadarab átmérő(wraped job setupban).

frob

nagyon ritkán használom, akkor is csak egyszerű dolgokra, fogatóm sajna nincs is még a géphez...
úgy hogy bocsi, de nem tudok benne segíteni...

somma

Szia !
Olvasom a szenvedésed folyamát. Volt már, hogy kezdtem volna írni mi a hiba, de rájöttél magadtól is.
A lényeg ne kapkodj, esetleg jegyzeteld a beállításokat. (Munkámmal kapcsolatban szoktam mondani: A helyes beállításnak egyetlen, a helytelennek számtalan módja van.)
Megbirkóztam én is a PSoft 3D etalon leányzójának[#vigyor]
aránylag könnyedén nyomtatható alakjának, marógépen történő kifaragásával.
Az a tapasztalatom, hogy ha végre sikerül az adott feladatot gépre vinni, és az jó is, nem okvetlen lesz jó egy az egyben a következő forgatós feladat beállításához.
Ezerszer többet ér, ha magadtól jössz rá mit csinálsz rosszul, mint ha "tollba mondják" mit hogy csinálj.
(Persze jól jön a segítség, ha nagyon elakad az ember. Csak a segítség kérés sokszor annyira általános, hogy a segíteni szándékozónak nem világos meddig járt jó úton a kérdező. Valószínű ezért késnek gyakran a támogató válaszok.)
Ez utóbbi zárójeles rész nem kimondottan neked szól.

Egy járókelőt megszólít a körúton egy fiatal, kezében hegedűtokkal.
-Bocsánat megmondaná hogyan jutok el a konzervatóriumba ?
-Gyakoroljon. Sokat gyakoroljon !

yy2yggmv7

Üdvözletem!

Autocad-el, kapcsolatos kérdésem lenne,a DXF-be való mentés után, a geometriai ábrák mind sikerülnek, de a szöveg nem látszik. Külön Layer-e van,egy DXF-Gkód konverterbe megnyitva,vagy a Mach3 konverterébe, ugyanaz,a Layer megjelenik, de a szöveg nem.Eddig a neten nem találtam rá
útmutatást.

49tg7suk

Üdv! Huzalszikra .nc programhoz tud valaki olvasó/rajzoló programot számítógépre?

remrendes

Ez megoldodott? Ha nem, akkor ha lehet megneznem a filet.

kadaszog

Vector CAD/CAM.
Huzalra ennél jobbat még nem láttam, 20 éve használom. Beolvassa a .dxf-et, gyorsan rajzolhatsz nulláról is, NC-generálás (számos postprocessor), adatátvitel a szerszámgépre soros porton, progik visszatöltése, mentése. A G-kódos programot visrosszajzolja (ezt CIMCO-ban is megteheted, marósok jobban ismerik). További segítség privátban, adatlapodat töltsd ki rendesen.

yy2yggmv7

Bocs , hogy csak most reagálok, de nem értem rá.Kérdésedre válaszolva, végül kiderült,hogyan kell csinálni. Leírom, aki tudja forduljon el, aki nem annak hasznos lehet.Ki kell jelölni a betüket, és az Express menü, Tex-ben, az Explode Tex-re kell kattintani.Utána látszik, hogy megváltoznak a betük, és ezután már DXF-be való mentéskor a betüket is konvertálja.

hostya

Melyik acad verziótól működik ez a megoldás?
Nekem ősrégi 2002-es van, de azon nem megy.. [#rinya]