Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

valami ilyet szeretne...
Szerintem problémája a palástra való vezető konturvonal megrajzolása képen egy uj sikon van definiálva (2d vázlat) minta másoláshoz lehet definiálni...[#smile]

remrendes

Valoszinuleg ha meg tudta volna rajzolni fel sem merult volna a kerdes [#rolleyes]

2am4nwzib

Instant3D , funkció

ra8nsmk6w

Esetleg probléma lehet még ha a furatoknak nem tengelyirányba hanem a sikra merőlegesen kellene lenniük

2am4nwzib

Nem probléma !

zdf49me4z

Üdvözletem köszönöm az eddigi segítséget de úgy látszik kicsit pontosítanom kell.
cree2 nevű felhasználó észrevétele a helytálló pontosan úgy szeretném megoldani Szerintem a már meglévő furatok kissé megtévesztette önöket. Azok készen tökéletesen a helyükön vannak pontosan ott ahova megálmodtam őket. Annak ellenére hogy ellipszisnek tűnik ez egy henger amit a tengelyvonalához képes 40 fokkal elfűrészeltek. És ennek a hengernek a palástján körbe szeretném a furatokat ami ugye azért okoz fejtőrést mert a ferdén való elvágás miatt minden egyes furat a sugárra merőleges irányban eltolva helyezkedne el.
Ha esetleg ez még segitene: Ez az alkatrész egy csőbe menne bele, amibe kivulrol körben csavarok rögzitenék az alkatrészt amit a képen láthatnak ,feltéve ha egyáltalán először is megtudnám rajzolni :D

remrendes

Ha a palastra merolegesen szeretned a furatokat, az viszont lenyegesen egyszerubb. Szerintem megoldhato egy kiosztassal. Az elso helye lehet mondjuk a mar meglevo felezosik es az egyik szimmetria sik metszeteben a palaston. A pattern gorbeje pedig mar megvan. Fejbol ugy tippelek, hogy a Geometry pattern ne legyen bepipalva alul, de ha nem mukodik, akkor probald invertalni.

zdf49me4z

Üdvözletem
Sikerült a henger palástjára körbe egy görbét  szerkesztenem.
Egy ujj síkot definiáltam a középre melyen egy jókora négyzete rajzoltam sketch be ami lefedi az egész modelt, ezt követően erre a négyzetre bekapcsoltam a surface plane-t. Ezt és a henger palástját kijelölve Tools--->Sketch tools--->Inntersection Curve  létrehoztam a görbét.
Sajnálatos módon azon kívül hogy a Hole wizard nem hajlandó
a görbén létrehozni furatot csak egy pontot  megrajzol azt semmi, ha véletlenszerűen valahova a henger  palástjára létrehozok egy furatot és rámegyek hogy Pattern Curve akkor ugyan körbe kiosztja de nem a henger tengelyvonalára  merőlegesen. Van egy olyan opció hogy face normal de arra rákattintani sem tudok.

000000000

Mert a palást siktol számol!
De lehetne osztott szimetria tengelytől ahogy szeretnéd...

remrendes

3DSketch legyen a gorbe.

zdf49me4z

A görbét alapjáraton a program 3dsketch ként hozza létre.
Sajnálatos módon jó is lenne ha palást síkjától számolna, viszont én akárhogy is nézem a program a görbe által határolt síknak a középpontja irányát célozza meg a furatokkal.

remrendes

Hozz letre egy sikot, a kivant furat iranyra merolegesen.

zdf49me4z

Idővel találtam egy megoldást amivel még ha csak manuálisan is, de körbe kitudom osztania furatokat, viszont sajnos továbbra sem a henger palástjára merőlegesen néznek.
Erre a problematikára esetleg tud-e valaki megoldást nyújtani?

remrendes

Pont egy hsz-t kellene visszaolvani :)
De van egy egyszerubb megoldasom. Rakd ossze az osszeallitasi rajzot. A kulso cso palastjara vetisd ki a gorbet. Adj hozza egy erinto sikot. Aztan arra johet a furat es pipald be, hogy vigye at az alkatreszekre is.

000000000

Ezt ismered?[#wave]
SzinkronmodellezésNagyon könnyű használni sajnos SW nem támogatja...[#vigyor0]