Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

kw484wg29

Üdv!

Igen 1400 euro-ért hirdették, mostanra 6000 font lett az ára, a többiről nem is beszélve. Pontosan azért kerestem egy régebbi verziót, mert azok általában a friss megjelenésével kedvezőbb áron kerülnek forgalmazásra. Az Autodesk nem forgalmazza már egyetlen régebbi verziót sem, másik lehetőség, de csak elviekben, egy vásárolt termék átvétele, ami alapból nem szabályos, de idehaza, némiképp működik. Futok még egy-két kört, ez is egy próbának betudva.

000000000

Licencelés szintek vannak tudásban az ára ez szerint változik...[#integet2]
ArtCAM Express
ArtCAM Insignia
ArtCAM Pro
ArtCAM JewelSmith

Csuhás

Solidworksben tudna valaki segíteni?
Egy olyan csőszkaszt kellene megrajzolnom ami oldalnézetben egy rádiusszal elfordul 90 fokot, míg elölnézetben két rádiuszos átmenettel kitér oldalra. Lást a mellékelt feladatot. Alighanem söpréssel hozható létre ez a legegyszerűbben. Viszont nem tudom hogyan kellene létrehoznom a vezér görbét. ( Egy térbeli görbe aminek a két egymásra merőleges nézetét tudom megrajzolni )
Tud valaki segíteni?

remrendes

Gomboket rajzolnek az adott meretekkel es 3D sketch-csel a feluletukre vetitenem a gorbet, aztan sweep.

Csuhás

Ezt mindjárt kipróbálom, mondjuk egy R70 rádiusszal lekerekített hasábra lehetne vetíteni az S alakú görbét.
Köszi az ötletet, ilyent még úgysem csináltam.

Csuhás

Lehet hogy van egyszerűbb megoldás is, de az ötleted működött:

Csuhás

Ha valaki játszani akar akkor ez a feladat, és a megoldása is megtalálható 821 néven itt: https://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/CAD_oktatas/

Csuhás

Bocsi hogy monologizálok itt a fórumon, de hátha valakinek hasznos: Szóval a vetítésnél van egy "Vázlat a vázlaton" lehetőség ami pont erre hivatott, azaz a térgörbe két oldalnézetét egyesíti.

000000000

szinte ugyan ez funkció vázlat sikokbol, tengely vonal alapján ...[#vigyor0]

remrendes

Nem a kihuzas a trukkos, hanem a vonal megrajzolasa.

remrendes

[#eljen]
Gondolkodtam, de mas megoldas nem igazan jut eszembe.

Csuhás

Még mindig solidworks: Egy fogantyút rajzolnék kb 45 fokban rádiuszosan van meghajlítva. Az egyik vége kör keresztmetszetű, míg a másik egy ennél kisebb ellipszis. Kérdés hogyan lehet egy ilyen hajlított, "kúpos", kör ellipszis átmenetet létrehozni?

D.Laci

Azt nem írtad milyen szoftver, de gondolom SW.

Csuhás

Köszi, megnézem majd alaposan a videót, de már sejtem hogy mit rontottam el eddig.