Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

sa96 fórumtárs által elindított eszmecserére kerestem hasonló képzéseket. Ő CAD/CAM Informatikai kepzésröl írt..

happisusu

Hát a gyakorlat pedig ezt mutatja, az utóbbi 8- 10 jelentkezőnél. Életrajz alapján, ( amibe azt írsz amit mersz, vállalsz) próbamunkára hívják a jelentkezőt,marás, vagy esztergálás, második kérdés, milyen vezérlőt ismersz?
odaállítanak, és ha megy akkor ok.

happisusu

Vigyázz Te a komplett esztergályos+ cnc-s tanfolyamot nézted
ha vsan alapképzésed Forgácsoló akkor kb a fele

kaqkk007

Igen már én is rájöttem hogy nem jó keresőszót használtam ...

000000000

Gyakorlat nélkül nehéz elhelyezkedni benne ez lesz az első kérdés munkaadónak ami sors döntő !
Már megszűnt (gyere szárnyaim alá veszlek majd megtanulsz) felhozatal) mit tudsz termelni nekem azonnal alapon ...[#eplus2]Elég elkeserítő ez![#levele]

remrendes

Nem azt mondtam, hogy nem kell a gyakorlat, hanem, hogy sok helyre be sem hivnak, ha papirod nincs rola.

sa96

Sziasztok!
Tervezek venni egy PC-t Cad-Cam gyakorláshoz. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen gépre lenne szükségem Solid Edge, Inventor és hasonló programok használatához.
Köszönöm

remrendes

Hatar a csillagos eg?

sa96

sajnos nem :( :D
jelenleg max 200.000 ft-ot tudnék ráfordítani. ennyiből összehozható?

remrendes

Boven. Egy 6-7. generacios i7, 16GB memoria, egy gyors SSD es ami marad, az mehet a(z nVidia) VGA-ba.

frob

esetleg nézz szét itt
ahogy írták 6-7 gen I7 érdemes
és itt jó árban vannak
ssd-t már máshol nézz ne náluk, mert drágán adják és mivel már jól lement az áruk, ne csak a rendszer lemez legyen hanem a fő tároló, mellette esetleg egy normál winyó mint mentési hely
és még belefér egy ~40e forintos vidikari is

remrendes

En erosen tavol maradnek az ilyen "brand" gepektol. Altalaban semmi sem kompatibilis semmivel, csak a gyari alkatreszekkel. 1 tap vagy alaplap hiba eleg korulmenyese tud lenni. Veszpremhez kozel en ezt neznem meg.

dtb

Az Intel már régen a parasztvakításból él, a legújabb procik plussz utasításkészlete nagy többségében a virtualizációs technológiához kapcsolódik. Én a heéyedben megelégednék egy combosabb i5-tel is, viszont a videókártyából a legerősebbet tenném bele az így megspórolt pénzzel. Rendszernek egyértelműen SSD, háttérnek meg egy 1-2Tb WD. ...és persze írgalmatlan sok memória, legalább 16GB.

dtb

Még egy kiegészítés. A piacra kerülő szoftvereket (ritka kivételtől eltekintve) az éppen forgalomban lévő, vagy épp kiadás előtt álló processzorokra optimalizálják. Ha pontosan ismert, hogy konkrétan milyen program(ok) lesz(nek) használva, akkor ezek kiadási dátuma szerint érdemes procit választani.