Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

siemens nx volt a régi neve (cam) progija most solid edge cam premium néven fut 2018 től....[#eljen]

000000000

Offline verzió japan fejlesztés elég komoly kiss progi...
NCW

remrendes

Szerintem a kettobol egyik allitas sem igaz :)
A Siemens NX egy teljesen mas, a mai napig letezo CAD/CAM program, gyakorlatilag a SolidEdge nagytestvere. Hasonlo a helyzet, mint az SW/Catia eseteben.
Az EdgeCAM pedig tobb, mint 10 eve egy, a SE fuggetlen kiegeszitese a CAD programnak.

000000000

csak a Siemens ről beszéltem régi cam rendszerélő ami nx volt...[#rolleyes]

2am4nwzib

és az NX , valamikori UGS(amerikai) CAM-ja pedig  ,,röhej,,  kategória .

000000000

Elégé tulbonyolitot ...(kezelni is..)[#eplus2]

s4bkvprb

Sziasztok!

Szeretnék a képekben szerepelt alkatrészre, Solidworks 2018-ba progit generálni. Viszont abba a problémába futok folyamatosan, hogy teljesen kimarja a felső kontúr mentén és a rádiuszokat/íveket nem veszi figyelembe... Tudna valaki abban segíteni mit rontok el? A sima zsebmarás stb már megy szépen, de ezzel nem boldogulok... 2 napja youtube videókon élek de ezt nem tudtam velük megoldani. előre is köszönöm a segítséget.

2am4nwzib

Contour 3D Milling

s4bkvprb

Köszönöm szépen :)

Ezt már próbáltam leutánozni, de ez 2013 as verzió és nem nagyon boldogultam ezután a video után :/ (Nekem 2018-as)

2am4nwzib

Ugyanazok a funkciók csak más elrendezésben , a lényeg az nem
változott ;
--kontur kijelölése + Cam-ba (linkelese)

svejk

Azt szeretném kérdezni az Isel gépeket ismerőktől, hogy mi a lényege a PRONC és a REMOTE win  szoftvereknek.
Miért is kell az egyik és a másik?

a86ifm7g5

Kedves kollégák!

Az Aspire-ben hogyan lehet rámpát tenni olyan helyre, ahol úgynevezett "kitörő" fül van? Tehát egy kontúr vágás, ami tartalmaz tab-okat tartalmaz. Ennél a tab-oknál kiemeli a szerszámot a gép, majd továbbhalad, és adott z magasságig süllyeszti a tengelyt ismét és halad tovább a kontúrmarás. No ezeknél a tab-oknál szeretnék "finomabban" belemenni az anyagba. Egy rámpán gyakorlatilag. Van erre beállítás?

Köszönöm szépen.

/Bácsi Zoli

juhasz

A 2D profile toolpathnál, Add tabs to toolpath.
Ott be tudod állítani milyen legyen, mennyi, hol legyenek.

a86ifm7g5

Lehet, hogy a "Create 3D tabs" opció lenne a megoldás. Ahogy nézem, ott egyfajta rámpán jön fel, és le a taboknál.

juhasz

Igen. De ha jó a sima is, átírhatod a méretét. Akkor majd csak ha eléri a szerszám a mélységet, akkor emelkedik meg a tab vastagságának tetejéig. Nem emeli ki a szerszámot teljesen.