Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Kérdezhetek még solidworks témában?
Az egyik gyakorló feladatban egy ellipszis mentén kellene egyenletesen elosztanom 12 furatot. Kör mentén még sikerülne, de arra nem jöttem rá hogy egy görbe (ellipszis) mentén hogy lehet azonos távolságra osztani?

remrendes

Olyan parancs fog kelleni, hogy Curve driven pattern.
Annyi a titka, hogy meglegyen a tested vagy featureod amit ki szeretnel osztani es egy kulon sketchen pedig a palya, ami menten szeretned ezt megtenni.
Az, hogy egyenlo tavolsagban is legyen, az Equal spacing pipa fogja megoldani ott, ahol a darabszamot irod be azt hiszem.

Csuhás

Köszi! Nagyon örülök hogy segítetek!

Ott hibáztam hogy a vázlat készítés közben akartam osztókört készíteni, de ott csak a lineáris, és a kör mentén való kiosztás van.

remrendes

Sketchben amugy sem biztos, hogy elonyos kiosztani. 1-1 elemnel meg nem problema, de altalaban lassab a megjelenites. Raadasul utolag sokkal jobban szerkesztheto is, ha a Featuresben osztod ki.

svejk

Megkérdezhetem miért pont e program mellett tetted le a voksot?

000000000

Sketch nem parametrikus rendszer igy a környezeti átemelések nem megoldot!

remrendes

Mintha itt lenne egy kis fogalom zavar. A parametrikus jelentese, hogy a meretek valtoztatasa hatassal van a modellre. Ez szerintem ma mar minden CAD szoftverre igaz, plane sketch szinten.

Csuhás

Nem teljesen a saját döntésem, a munkahelyemen a főnökség döntött, és ezt vásárolták meg. Majd rám osztották mert nekem van egyedül némi mechanikus képzettségem. Egyébként nagyon tetszik a program, rettenetesen összetett, de egy három napos tanfolyam után már el lehet arra a szintre jutni, ahonnan már hatékonyan lehet tovább tanulni, és gyakorolni.

svejk

Értem, köszönöm.
Ez szerintem mindegyik progira igaz, ha ráérez az ember akkor már megy mint a karikacsapás.

000000000

Egy környezetbe tudsz mindenféle konvertálás és átalakítás nélkül mozgatni modellt erre csak a parametrikus rendszer képes
 de ezek saját projekt fájlként látszódik hogy egyes gyártok igy oldják meg az egy környezetben a kompatibilitás![#kacsint]
sketch nem parametrikus rendszerű![#rolleyes]

remrendes

Oszinte leszek, nem ertem mire gondolsz. Nem tudom milyen szoftvert hasznalsz, de en nem tudnek olyat mondani, ami nem parametrikus sketch szinten. Illetve de, ACAD 2007.
Elméletben a parametrikus tervezés azon alapul, hogy a geometriát különböző számok vezérlik. Az ebben rejlő lehetőségeket akkor aknázhatjuk ki igazán, ha ezeket a számokat egymással kapcsolatba hozzuk, és ez a kapcsolati hálózat egy rendszert alkot. Így lehetséges, hogy egyetlen paramétert megváltoztatva a teljes test megváltozik, annak minden komponensével együtt. forras

000000000

sketch is még nem is cad szintű sem inkább textura (látvány tervezés) való szintén hasonló maja, 3dmax ..stb
Autodesk most hogy felvásárolt kisseb szoftver gyártókat is de sok fejlesztést inkább csak másolási szinten felzárkózott a kezelhetőbb platform felé lásd elmult 3..5 éves szoftvereit...

remrendes

Igy mar megvan! Nem, itt nem a google fele Sketchup-rol van szo.
A vazlatot nevezik angolul sketchnek, kb minden CAD szoftverben.

000000000

Két irányú a parametrikus platform ha egy ilyen rendszerel dolgozó bármelyik részben tudod szerkeszteni a saját keret rendszerű modelt cad/cam mindenféle veszteség nélkül ha ki emel sz egy modelt egy ilyen rendszerből igs ,stp,step formátumba pl az ami még elég jó felépítésű kis veszteségű formátumok de teljes szerkesztésű már nem lesz elérhető visszafelé más rendszerekben sem itt kezd egyirányú lenni a model teljes kezelése !

remrendes

Ket iranyu micsoda? Van olyan szoftver, amivel nem lehet szerkeszteni a sajat maga alltal krealt alkatreszt?