Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

happisusu

Transform objects- Rotate selected objects. kijelölöd a tetszőleges sarkot, megadod a forgatás szögét, vagy forgatod egérrel

5kfiyrw95

Köszönöm a segítséget, Még lenne egy kérdésem A vektorok egyesítésével van némi gondom . Ha rajzolok egy téglalapot és a két végét félkör alakúra akarom  alakítani, akkor rajzolok mellé vagy egy félkörívet vagy egy teljes kört és ollóval" levágnám a felesleges részeket. Előtte viszont egyesítenem kellene a vektorokat. De valahogy a Join funkció működését nem igazán értem , ha kijelölöm az egyesíteni kívánt vektorokat a Join ablakban semmit nem tudok megváltoztatni

juhasz

Nem kell egyesíteni előtte. Vágd le a felesleges részeket, aztán lehet egyesíteni, ha nem egyesíti magától.

5kfiyrw95

Ha pontosak a rajzolásnál az illesztések akkor zártak lesznek a vektorok, ekkor valóban  engedi vágni a felesleges részeket. De ha ránagyítva egy kicsi hézag is van a vonalak között akkor vágással az egész vektort levágja ,nem csak a kívánt részt(vagy nem is engedi vágni) Ezért kellene egyesíteni valahogy a vektorokat. Lehet hogy rosszul gondolom... Az EDIT OBJECTS legalsó sorában lévő ikonok funkcióját egyenlőre nem értem. Ebben  kellene a segítség

happisusu

A felesleges rész levágása.
Rajzolj egy téglalapot, erre egy kört, ugy, hogy a kör kb negyede fedje a téglalapot. Jelöld ki mindkét alakzatot, majd egyesével az edit objects alatti ikonokra kattintva meglátod mit csinál a program, crtl+Z visszalépés, következő ikon. Így végigmehetsz rajtuk.

5kfiyrw95

Ezt a részét értem a dolognak. Én a join funkcióra lennék  elsősorban kiváncsi

5kfiyrw95

Ok megvan a megoldás. Rosszul fogalmaztam...egy nyitott vektort szerettem volna egy másik vektorral zárni .Ez az Extends vectors to a cammon point of intersekcion" -al lehetséges

ydwu0cx0

Üdv!
Segitség!Edge Cam-hoz létezik uccnc post processor?

2am4nwzib

Használd a ,,Fanuc,, posztproceszort .

ydwu0cx0

Köszönöm.

a86ifm7g5

Kedves hozzáértő kollégák!

A kérdésem a következő:

Aspire-ben létezik e olyan lehetőség, hogy egy bedigitalizált pontfelhőt, ami G-kód, vagy STL fájl formátumú, és ezt használni lehessen síkként, amire rá lehetne húzni az aktuális gravírozandó ábrát?

Eddig csak a saját síkot használtam, ami a programban ugye teljesen sík. Én azt szeretném, hogy bedigitalizálok egy anyag felületet, majd a kapott ponthálót használnám síknak, amire rá lehetne aplikálni az általam gravírozandó dolgot. Gyakorlatilag egyfajta felület követés.

Köszönöm szépen.

sanka74

Kedves Zoltán!

Régebbn foglalkoztam ilyesmivel és ha jól emlékszem STL fájlt be lehet importálni, és utána azzal már tudod szerkesztgetni.

sanka74

Segítség

sanka74

helyesen: azt már tudod szerkesztgetni

a86ifm7g5

Kedves sanka74!

Köszönöm szépen a választ. Bár még nincs digitalizált pontfelhő, de kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan kell a pontfelhő STL fájlt, mint alapsíkot, és a gravírozandó ábrát összeházasítani az Aspire-ben.