Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

remrendes

Az osszeallitasi rajzban furatolod.
Hole series, vagy ott szerkeszted a lemezt es az "elofurt" csovet pottyozod vegig, vagy az osszeallitasi rajzban inditod a Hole Wizardot es bal alul lesz egy olyan pipa, hogy atvigye e az alkatresz rajzokra a furatokat.

svejk

Van itt még olyan elvetemült fórumtárs aki SE V16-ot használ?

gnw524b3y

Sziasztok!

CAM modullal kapcsolatos kérdésem volna. Adott az alábbi kontúr:

https://imgur.com/4QFzWFH

Az lenne, a kérdésem, hogy hogyan lehet egy ilyen általános kontúrra esztergálási szerszámpályát generálni?

Az átmérőt, illetve az alámetszett rádiuszt és a homlokfelületet szerszámpályáját egyetlen műveletelemben szeretném megvalósítani. Na most ez nagyjából sikerül is a beépített ,,profile finishing" műveletelemmel, viszont az a rádiuszt nem csinálja meg, hanem csak simán egyenes szakaszokat generál..

gnw524b3y

Ja bocsi, azt lehagytam, hogy Autodesk Fusion -ben való megvalósítása érdekelne, .. De ha esetleg valaki másban tudja, hogy hogy kell írja lekérem azt is, hátha itt is működne, mert már semmi ötletem nincs.. köszi

st2h8fxn5

Szevasz,Bocsi hogy zavarok,Tudnál nekem segiteni,megtudod mondani,hogy tudok megtanulni legegyszerübben használni a Solid edge programot,Mit tudnáj ajálani várom válaszod,Köszi segitséged.Üdv:Zoli

2am4nwzib

h02ya9ti7

Stiasztok!

Aspire programban zárt vonallánc nyomvonalnál a V-marás program a piros vonallal jelzi, hogy ott kezdi a marást. De a nyomvonal ábrán nem jelez semmilyen szakadást. Hogyan lehet a azt a pontot az ábra más pontjába áthelyezni? Köszi!

dtb

Ez melyik verzió? Nekem a 9.5 van meg, abban ha átváltassz 2D nézetre, akkor a node edit módot választva (ahol látszanak a vektor pontjai) ki tudod jelölni a vektor egy pontját, és jobb egér kattintással megadhatod a vektor kezdeti pontját, vagy hozzáadsz a vonalon egy új pontot, és azt nevezed ki kezdőpontnak. Ezután a Vcarve marásnál nálam ott a pipa lehetősége, hogy a vektor start pontját használja kezdésként.
Ez az opció nálam a "Vektor sorrend kijelölés" felett található, de nálad nem látni ilyet.

h02ya9ti7

Ez csak a 4. verzió, igen ebben meg tudtam csinálni a kezdőpontot, akkor csak annyi változik, hogy a másik irányban indul el a marás. Igen csak vektor sorrendet lehet választani. Köszi, akkor frissítenem kell.

hrplussz

Sziasztok
Én is 4.0 -t használok, de működik.
Próbáld meg a "2D profil toolpath"  "Machine vectors"  "Use vector start points (dont optimize)" -t kipipálni vagy törölni, és utána tervezni a pályát, és dtb kolléga által leírtak alapján változtatni a kezdőpontot.(bocs de nem tudom a magyar feliratokat)

h02ya9ti7

Sikerült köszi! Már csak annyi kérdésem lenne, hogy az oda vissza irányt ki lehet kapcsolni a V marásnál? Példaként csináltam egy kis mintát.

designr

Ezt nem itt kellene..
Vagy legalábbis nem így..
Legyünk rá tekintettel hogy ez egy nyílt fórum, bárki olvashatja..

hedbu09tz

Igazad lehet.Törölve lesz.

j5xinn290

Én a múlt héten próbálkoztam vele. Van 10 évem az autodesk inventorba. Gondoltam tovább lépek. De az edge nem nagyon ment pedig több napon át próbálkoztam. Yutube videók százait néztem végig, amíg egyszer csak a solid works-höz nem kavarodtam. És ég és föld. Beszéltem egy barátommal aki a siemens-nél dolgozik és naponta használja a solid programokat. Ő az NX-et használja de azt mindta, h a works az amit ajánl mert felhasználó barát! És szerintem ez a lényeg, hogy könnyen megtanulható legyen. Most sajnos épp a net framework 4.7.2 vel küzdök (mert ez kell hozzá) Valamiért kompatibilitási hibát ír ki.

remrendes

Szerintem nem nagy különbségek vannak a programok között. Mindegy, hogy pl egy extrudenak milyen ikonja van, vagy melyik menüben érem el. Lényegesebb, hogy az ember tudja, milyen módszerrel jut el egy adott testhez, mert ha nem, akkor nincs az a program, ami megfelelő lesz.