Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

MATEEEL

Üdv!

Lehet, hogy tök egyszerű a megoldás, de még nem jöttem rá, tehát:
Aspire-nál, ha több fogással szeretnék marni egy nyitott vektort (pl. vonalat), hogy lehet beállítani, hogy ne fusson vissza a kezdőpontra G0-val, hanem a végponttól menjen vissza, újabb fogással.

Köszönöm!

h02ya9ti7

A 2D profil marásnál a rámpánál lehet az oda vissza marást beállítani.

MATEEEL

Köszönöm a választ, tényleg egyszerű a megoldás. Rájöhettem volna...
Üdv!

jb6skkan

Sziasztok,

Lenne valakinek magyarítása aspire 9.5 re?
Előre is köszönöm.

9dwwvcuej

Üdv mindenkinek!

Valaki tud ajánlani működő CAM programot?
Amit eddig próbáltam mind licenc alapján dolgozik vagy nem dolgozik vagy nem az ami nekem kell!
Elsősorban marást szeretnék szimulálni és g kódot generálni !
Nekem az EdgeCam mindig licencet kér!

Köszönöm a segítséget nem vagyok nagyon kezdő a témában !

gaben

Üdv,

a megoldás Fuison360.
Van topikja is, [#t237p1#]

2am4nwzib

"Nekem az EdgeCam mindig licencet kér!"
Biztos? Akkor tehát nem Free?

st2h8fxn5

Hali.

6dvb4peg3

Sziasztok! abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék aspire-ben prizma marású betűt készíteni, és a gondom az hogy az egymást keresztező vonalaknál nem a betű vonalvezetésével készíti a pályát. Nyilván nem is tudhatja mivel nincs jelölve csak a körvonalból generálja. Az a kérdés van- lehetőség arra, hogy valahogy bejelöljük a vonalvezetést ill. korrigáljuk.

2am4nwzib

Egy rákereséssel a Youtubra ezt dobta ki .

6dvb4peg3

Köszönöm de ez egy kissé macerás módszernek tűnik főleg úgy hogy ebben a betűtípusban egyetlen egyenes vonal sincs, én arra lennék kíváncsi, hogy a belső már közép nyomvonalat lehet-e módosítani?

2am4nwzib

Szerintem a rajzot kenyeb szerkeszteni mint a szerszámpályát.

6dvb4peg3

Próbáltam a rajzot szerkeszteni illetve két részre bontani ( ez ennél a betűnél lehetséges de pl az "O"-nál már nem mert annál ugyanaz a vonal fut saját magán keresztül ) Sajnos ez a módszer sem járható mert a két szerszámpálya olyan formában nem egyesíthető, hogy a kettőt kombinálja.
 Ha valaki tud olyan megoldást akár más programban vagy verzióban ( 8.5 ) ami ezt a problémát megoldja kérem segítsen. Nem ismerem az Aspi. minden lehetőségét, a lényeg az lenne, hogy 120 fok V maróval tudjam marni, és a képeken látszó hibát nem az alapforma változtatásával lehessen kiküszöbölni. ( és ne utólagos kézi farigcsálással )

2am4nwzib

Itt F-Engrave szabad  forráskódú kis progi , nem kell telepiteni inditható a deskstop-ról is (LinuxCNC-re volt kifejlesztve ) .A generált ,,ngc,, formátumot átirni ,,nc,, re ,Seting/GeneralSeting átváltani inch/mm.

6dvb4peg3

Köszönöm, nem vagyok róla meggyőződve hogy ez a program a megoldás az adott problémára, de egy próbát talán megér.