Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

PM-2018
Mikor a NC kódot generálod a postprocesor fülnél keresd ki a ,,Fanuc Generic vagy 0M ,, (3Ax)......kell működnie.

2am4nwzib

PM-2018
Már nincs külón ;Exchange/DuchPost.......
inkább a AutoCad-ra hasonlít mint a régi Delcamra.

rbf8ifs8m

A DuctPost programot telepítettem, de nem hozott változást.
Szép ez a lista amit a képen látható, de én nem találom a gépemen. A posztprocesszor kiválasztásakor beadja a powermill telepítési mappáját a programfile mappából, hogy onnan tallózzam be a kívánt pp-t, de én ott nem találok egyetlen egyet sem, nem hogy lyen listát, mint ami neked van.
Eddig az Aspire programot használtam, de nagyon fapados, és szeretném, ha forgató használatakor mind a négy tengely mozogna. Ha a powermillel nem boldogulok, akkor lehet, hogy megpróbálkozom a mastercammel, azt hiszem, az is tudja az egyszerre 4 tengely vezérlést.

2am4nwzib

Szerintem inkább  próbáld ki a ,,MecSoft VisualCADCAM ,,van hozza Mach3-postproci 3x/4x , sõt még 4tengely szimultan is.
Könnyen megtanulható , tele van a YouTube leckékkel.

rbf8ifs8m

Köszönöm, utánanézek ennek a programnak, még nem hallottam róla.
Az autodesk oldalán találtam posztprocessort mach3-hoz, 3 és 4 tengelyhez is. Most már nem a "posztprocessor hiba", hanem a: "failed to get translator version from registry" hibaüzenet fogad!

2am4nwzib

Az a ,,registry,,az nagy baj ......  hiányzik a regisztrálás
ez akkor örtént mikor rátelepítetted a DuctPost-ot.

rbf8ifs8m

Kipróbáltam egy másik gépen is, amelyikre nem telepítettem fel a DuctPos-ot, és ott is ezt az üzenetet kapom. Még keresem a megoldást, de már nagyon tele van a t*köm vele.[#zavart2]

Messer

Szervusz Tibor!

Mach3 CNC vezérlő program ][17143]  hozászólásod képei melyik programból származnak?

2am4nwzib

Hello
A MadCam , plugin Rhinoceros-ban Link itt

Messer

Köszönöm! [#worship]
A Rhino 90, a madCAM pedig 30 napig próba... [#eljen]

2am4nwzib

2am4nwzib

Új generációs CAM_progik , egyszerű/letisztult kezelőfelület rájöttek ha túlbonyolítják a felhasználók hamar feladják.

frob

sziasztok
aspire 8.5 ben szeretnék elkövetni egy 3d modelből egy öntőmintát, az az elvetemült elképzelésem van, hogy pl műgyantából lehetne mintába nyomni, miután megkeményedik kiveszem és szép meg minden...
persze az is eszembe jutott hogy valahogy műanyag kerüljön bele, mert hogy az még is csak hamarabb van kész, pl henkel macromelt cucca épp ideális lenne..

node mindehhez kellene az öntőminta, hogy is kell ehhez hozzáállni aspire 8.5 ben?

Előre is köszi!
R.

2nbj3n5m

Szóval ha kész terméked van akkor szilikonból kétoldali forma és mehet a sorozat gyártás.

frob

egyenlőre 3D nyomtatásból van csak kész alkatrész annak nem épp olyan a felülete mint szeretném...
és utána mókolni sem épp egyszerű hogy szilikonozásra jó legyen...

ezért is gondoltam hogy inkább marom az ellendarabot , és akár egy kézi 3D nyomibavaló szálat melegítő eszközből telenyomom és már kész is, na persze biztos nem de szuper lenne

egyébként valami ilyesmire gondoltam