Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

D.Laci

"még mindig a képmarás"

Ezt nem egészen értem.
Képből készíted a 3D modellt?

2am4nwzib

fehér/fekete ill árnyalatok

frob

igen
miért nem úgy kellene? :)

frob

ah, ne azt a progit még nem próbáltam, persze tudom hogy egy kedves fórumtársunk készítette...
de én mezei egyszerűen Aspire-ban hívtam be a képet majd ugrasztottam neki a gépet...

ami elég jó eredményt is adott, csak nem tudom hogy módosítsam a mélységet mert ilyet nem igazán lehet megadni ahogy azt a melléklet képen is lehet látni..

D.Laci

A Modeling fülön. (baloldalon).
Kiválasztod a módosítani kívánt modellt klikk, vagy jobb gomb és Properties.

https://docs.vectric.com/docs/V9.0/Aspire/ENU/Help/Modeling/Component%20Properties/Component%20Properties.html

frob

és megint tanultam valamit, köszönöm!

frob

Hopp, ezt meg most nézem hogy nem az a progi amire gondoltam mcnc2-re gondoltam, ez valami más féle fajta jószág, fizetős ingyenes?
Hol a lelőhelye?

2am4nwzib

Bmp2CNC itt
fizetős.

frob

Köszönöm
Használod, mennyivel jobb, rosszabb, másabb, mint az aspire?

2am4nwzib

Egyszerűbb (fazisokra bontya dolgozik mind a CUT3D) de a legjobb  benne a fehér/fekete (magasság és mélység)funkciója ,képekhez  ideális ha nincs (grayscale/alpha).

rbf8ifs8m

Farkastibor, köszönöm a linket! Sajnos ez még nem ad választ a kérdéseimre, csak leírja, hogy a két érték milyen funkcióra van hatással a szerszámpályán belül.
Letöltöttem az általad a mach3 topicba belinkelt Powermill posztprocesszor pakkot, de sajnos az nc kód generáláskor azt a hibaüzenetet kapom, hogy: posztprocesszor hiba!
Bármelyikkel is próbálkozom, mindig ez az üzenet fogad! Mit csinálok rosszul? Mi a különbség a pakkban lévő fájlok között?

000000000

Bmp2HPGL sok post van benne és jó...

2am4nwzib

PowerMill ; attól függ hogy melyik verziót használod ! Ha az én poszt-csomagot töltötted le azok a PM10/2010RC1-re készült (DuctPost1516/Postprocesor2010)hogyha  ennél újabb PM-et használsz akkor saját magad kell megszerkeszted a posztproceszort.
   DE; 3 tengelyhez felhasználhatod ,,Fanuc0,,post-p
       vagy használhatod a PostComaparer (összehasonlító).

rbf8ifs8m

Én a 2018-as verziót próbáltam működésre bírni. Sajnos a posztprocesszor készítéshez nem értek. Megpróbálok keresni  egy régebbi verziójú PM-et, azzal talán működik az általad feltöltött posztprocesszor pakk. Ha valaki tud egy linket az előbb említett verzíóhoz, akkor azt megköszönöm.

000000000

pm melé telepíteni kell ezt a kiegészítő pakolt DuctPost!