Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

remrendes

Azert a Fusion eleg jol fejlodik.
A CAM szoftvert nagyjabol meghatarozza a CAD, utobbit pedig a felhasznalasi terulet.

000000000

Első amibe fejlödhetne multi nyel támogatás a felhasználási területét népszerüsitené az biztos!
pl magyar nyelv hiánya![#rolleyes]

000000000

Te még diák vagy?[#wilting]

2am4nwzib

Artcam/Aspire díszítőművészet. És akkor a pl Zbrush ,  Freeform , milyen kategóriába sorolnád ?
de elég ha megnézünk a menü rendszerét
CAM -úgyszintén , el  sem éri a MadCam/DeskProto szintét!!
vagy  akkor a (madcam/deskproto) felső szintű ...?

alkatrésztervező CAD/CAM program Powermill , 4 tengelyre szimultán(Y is mozog) faipari .....

2am4nwzib

A Fusion360 egy ,,kísérlet,, a felhő alapú új generációs progik világába (Még szerencse, hogy a szerverparkok  létrehozása költséges vállalkozás).

2am4nwzib

Diák 1999-2004, formatervezés/szobrászat szakon Kolozsváron .

000000000

Kis válalkozásba minek ipari jelegü nagy és agyonra bonyolitot programok ahol szinte 2.5D csinálnak szinte itt legtöbben na meg amit ki is birnak termelni (befektetet) tétel eszköz, gép , szoftver, alap anyag mert ezeket elsöbb ki kell termelni árát és még nincs haszon sem addig ....

2am4nwzib

én is szeretem a ,,Wartburg-ot,, de azért valami megmozdul bennem .... amikor meglátok egy ,,Ferrar-it,,

000000000

énis a sötét oldalán állok[#vigyor1][#hehe][#ravasz1]

yb8iik8sz

CAD-CAM progit: AutoCAD, ArtCAM. Egyéb, rajzoláshoz: 3dsMax, ZBrush, Ps, Ai stb.

Egy progi ,,nagyságát" nézni meg felesleges, szerintem. Pl.AutoCAD vagy Maya, úgymond tényleg nagyobb progik, mint egy ArtCAM, de nehéz velük marópályát generálni. (AutoCAD-hez van valami okosság, próbálkoztam, azt dobtam).
ArtCAM tud marópályát, s sok mindent, szeretem és használom is, de azt is bevallom, hogy 2D rajzolni szerintem AutoCAD-ben jobb, és ha nagyon bele akarunk merülni a domborműkészítésbe, akkor a ZBrush-ban több lehetőség van a rajzhoz, mint az ArtCAM-ben. De így egybe, hogy mindent tud, zseniális az ArtCAM. Egyéb progik (Ps, Ai) meg hasznosak tudnak lenni, textúrákhoz, material, alpha stb.

Viszont az biztos, hogy minden progi annyit ér, amennyit tudunk használni belőle.

2am4nwzib

Az Autocaddal(dwf,dfx,dwg) elég nehéz az exportálás.....akármibe , na meg az ára sem elhanyagolható 1400/év nemigazán CAM-ra való.
Artcam pedig azért jó mert kényelmes , nem kell vele bajlódni .

yb8iik8sz

,,Artcam pedig azért jó mert kényelmes, nem kell vele bajlódni." Teljesen jól látod, szinte magától megy és az ára se sok.

remrendes

Az ACAD-ot nagyon jol helyettesiti az SE2D es a Draftsight. Egyebkent az ACAD-bol, hogyan lesz CAM szoftver?

2am4nwzib

Exportálni Autocad-bol (saját formátuma) Autodesk CAM Product-ba ; HSM,PowerMill,FeatureCam,Fusion360

2am4nwzib

melyik ára ?
esetleg a ,,Standard,,