Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Nekem megvan a v3.4...... Xp-re,  de adhatok v3.1-et is !!

Lpeti11

Köszönöm. ez is egy érdekes megoldása a problémának.

000000000

Azt gondoltam, valamire kíváncsi vagy a progival kapcsolatban. Azért kérdeztél.
Annó a kezdetekkor kipróbáltam, de valamiért nem tetszett.
Ezért, inkább a KCam4 -et használtam, akkor.
Az wines.

000000000

2am4nwzib

Az én tapasztalatom hogy elég stabil 8tengelyes progi , hardver igénye minimális , nálam egy kicsit szaggatja a léptetőmotort (de erre is van megoldás!)

2am4nwzib

Rhino+Grasshopper felhasználóknak 5tengelyes.... ingyenes ,,gh,, forrasz itt

000000000

valakinek meg van Estlcam v11 32 bit telepitöje mert CNC Controller V11 telepitöje van csak fent az oldalán!

2am4nwzib

ESTLCam v.10 32bit van !

harima

Fent van az összes verzió alap alján.

000000000

csak parancs ikonja nem volt kint v11 az asztalon de benne van
cam is...

000000000

estlcam mi van limitálva hogy fizetös?

2am4nwzib

fizetös 60-70Eu kb CAM + Driver (Arduino)

000000000

privát ment vissza ott leirtam mire gondolok...[#rolleyes]

2am4nwzib

Különben milyen CAD/CAM progit használtok ? persze (demo , trial , student.....stb) verzióra gondoltam !
Igen a Fusion360 , Vectric ,Artcam -ot látok csak itt, de ezek  
    még középkategóriásnak sem mondhatóak .

000000000

Nem értem miért mondod, hogy például az ArtCam még középkategóriás sincs?
Mihez viszonyítottál?

Az ArtCam kifejezetten díszítőművészetre készült, fejlesztett program. A mai napig a csúcson van ebben.
Az Aspire ennek az egyszerűbb változata. Talán a második helyre tenném.
Mindkét programnak ugyanaz a csapat az eredeti fejlesztője.
Az, hogy ezekkel is lehet korlátokkal fémipari marásokat tervezni, nem jelenti azt, hogy azok versenytársa.

A fémipari, és alkatrésztervezők más kategória. Azok a díszítőművészetben még butábbak, mint pl. az ArtCam az alkatrész tervezésben.
Mivel nem egy kategóriák, ezért nem összehasonlíthatók.
Ahogy mondani szokták: ,,Almát az almával, körtét a körtével.

Itt a fórumon, a hobbysta körökben inkább a díszek domborművek, gravírozások készítése az elsődleges. Ez, meghatározza a használt programokat is.
De, én például ugyanazzal a programmal (ArtCam) készítem a domborműveimet, gravírozásaimat és a CNC építésekhez szükséges alkatrészeket is.

Próbáld csak meg egy alkatrésztervező CAD/CAM programmal tervezni egy portréfotóból domborművet. Majd ezt rakd rá virágvázára. Gravírozd alá a domborművön szereplő nevét girlandmintás betűtípussal.
Látni fogod, mennyire más terület.  

Egyébként a fórumosok között is sokkal többféle programot használnak, mint amit felsoroltál.