Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Motoros

Azokat össze kell kötni. Select all vector --->  Joint (0.1 mm), ha erre gondolsz.

sufnituning

[#eljen]Látom Te már profi vagy ebben.[#eljen]

Fecso3

Kérdezném az Aspire 9-es (vagy régebbi verziós) programot használóktól, hogy tapasztalták-e az alábbiakat:
1.   Dxf fájlt beimportálva az Aspire programba (pl. lézerkivágáshoz 5-10 db rajzelemet egyszerre) majd bármilyen műveletet (mozgás, forgatás, nagyítás, stb.) végezve a program belassul, malmozik, egy parancsot egy-két perc elteltével végez el (a processzor meg 100%-on megy). Ha a dxf fájlt átkonvertálom coreldraw-al svg fprmátumba, majd azt importálom be az Aspire programba, akkor megy, mint a rakéta bármilyen műveletet végzek vele, nem lassul le...Miért van ez?
2.   A http://www.festi.info/boxes.py/ boxtervezővel készítettem egy hatszögletű kis dobozt. Ezt a program svg-ben készíti el, beimportáltam Aspire alá kiégettem lézerrel a dobozkát és a fogak nem passzoltak!!! Nézegettem a méreteket az svg fájlnál Corelban és nézegettem - méregettem ugyanezen méreteket a beimportált Aspire alatt is... nem stimmeltek..több tized mm-es eltérés?? Pedig nem nagyítottam, semmilyen műveletet nem végeztem vele!! Ha corelban az svg-t átkonvertáltam dxf-é, majd azt importáltam be az Aspire alá, a dobozt simán össze tudtam rakni, tökéletes volt. Nem értem, valamilyen verziós probléma ez vagy más?

2am4nwzib

Szerintem a különbség abban áll ;
dxf =CAD data file formatitt
svg= based vector image format itt

kbsnemh57

Sziasztok!
Aspire vectric-ben hogy tudom megszüntetni azt, hogy az egyenes vonalra is több száz vektor ponot adjon meg. A görbéknél még többett.A képen látszik mire gondolok.Van esetleg valami simítás a programban?

Béni

Először egyeneseket, majd íveket illessz a kijelölt kontúrokra!

kbsnemh57

Köszönöm működik![#taps]

h02ya9ti7

Sziasztok!
Aspire 8.0 ban a V-carve marásnál a From Toolsban miért nem engedi használni, a Fluting Toolpathban pedig igen az általam létrehozott rádiuszos marót, mert megnézném úgy is az alakot. Vagy a generált programot ha betöltöm a cnc maróba akkor mindegy milyen maró van befogva megkapom majd a rádiuszos alakot? Köszi

kaqkk007

A ball nose alatt készítsd a rádiuszos marót a V bit az mint a neve is mondja V alakú ...

h02ya9ti7

Sikerült, köszönöm![#kacsint]
Már csak az oda-vissza marást kellene kiküszöbölni, de azt a V alakú marásnál úgy csináltam, hogy a programból manuálisan kitöröltem. Vagy lehet nincs jól valami beállítva?

kaqkk007

[#t26p5202#]

5kye5guy9

Sziasztok,
eddig VCarvePro-t használtam, a fa gravírozós dolgokhoz nagyon jó, de pl. alkatrészek marásánál hiányolok belőle pár dolgot.
Tudtok olyan CAM programot ajánlani, ami elérhető árú, és jól használható a gyakorlatban? Pl. az Estlcam-et nézegettem, 59USD-ért ajándéknak tűnik, kérdés, hogy érdemes-e, vagy van esetleg más hasonló tudású, jó áru?

happisusu

https://forum.hobbycnc.hu/topic.php?topic=237
Ingyenes egyszerü, is és itt bármikor van segítség is

2am4nwzib

Példaként ,,ecAM,, olasz progi 150EU körüli áron.

5kye5guy9

A Fusion 360 mitől ingyenes? A gyártó oldalán 326,7 Euró / éves díj szerepel...