Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Először nézd meg hogy a dxf(raiz) nincs e megduplázva
vagy ha nem hát itt változtass ,,Type of vektor,,

c2nsu773m

Kétszer fog menni mert a két külső vonaltól számolja ki a középvonalat, nem hiszem hogy ezt ki lehet-e kapcsolni.

c2nsu773m

Valami nem jó a belsejének is szögletesnek kéne lennie...

2am4nwzib

Open Vektors -----vagyis nyitott A-tól B-ig
Close Vektors ----vagyis zárt/csukva A-tól B-ig és vissza A-hoz

2am4nwzib

más profibb CAM-progi ezt igy oldják meg ;

tfpk6pks3

A "V-carve" jellemzően oda vissza dolgozik.
Én ennek csak örülni szoktam mert legalább le is sorjázza a fát...

2am4nwzib

Algodoo itt nyílt forráskódú szoftver , Szimulátor (Physic,Physics,Interactive Physics,Interact,Force,Friction,Fluid,Mechanic,Motion,Optic,Energy,Science,Simulate,Simulation,STEM,Plot,Learn,Teach,Home schooling,Game, Education,Invention,Laser,Fluid,Water)

D.Laci

Nem mindegy???....
Nem erről szolt a probléma...

Gyárfás Attila

Sziasztok
Van egy vektoros pdf, amit átkonvertáltam gerberbe, de valami nem lett jó mert ha megnyitom,látni hogy pl.az iveket 2 vonalból csinálta. Ráadásul minden vonal duplán van. A gyűrű alkatrészek teliben vannak, stb.Csak gerbert tudok a cégnél használni, ezért kellene.
Valaki esetleg megcsinálná nekem a gerbert? Ha jó akkor lenne még 3 pdf ami kellene.
Köszi
pdf

Gyárfás Attila

Próbáltam a reaconverter 7 el, ACE 3000, FAB 3000 v7 el is. A pdf az adobe illustrator cs6 ban készült, abban átraktam dxf be, majd abból gerber. Ugyan az a szitu.

2am4nwzib

Azért mert ,,inch,,-ben van a rajz(pdf), legalábbis nekem ezt adta ki a Rhino5.

Gyárfás Attila

Konvertálás után a méretekkel nincs gond, az jó.
De itt vannak a tervek, stl, ai, stb. Hátha valakinek sikerül. A 4db pdf ben szereplő cuccok kellenek. Amugy a gerber a sprintlayout nyáktervezőhöz kell.
tervek

gabdgzj8f

Szia Vizipók!

Nem lehet hogy a 2013-as formátum a ludas?
Csak egy tipp.

Motoros

Megnéztem, a rajzaid rendben vannak, legalább is a PDF teljesen korrekt.
Ha kell akkor DXF-ben ezeket el tudom küldeni, amivel már tudnak dolgozni a cad programok, és a műhely ezt elfogadja.
Tudom, hogy neked viszont a Sprint layouthoz kellene a  gerber, hogy tudj rajta még valamit módosítani, na ez nem egyszerű. Van ugyan  dxf--> gerber konverter egy csomó a neten, de ki tudja azt, hogy mennyire kompatibilis ez a Te Sprintedhez.
Tehát azt javaslom, hogy találj olyan programot ami a dxf-et megnyitja, ...a későbbiek során is ez jól jön, ez alap...  itt korrigáld a rajzot, és a gyártó meg a gerber helyett oldja meg dxf-el.
Esetleg az Eagle is tud gerbert importálni, és van gerber kimenete is, de ezzel is csak az életedet bonyolítanád.
Az ilyeen egyszerű 2.5 D-s rajzoknál a DXF az alap, ezt az utat járnám ki, és felejteném a gerbert.

sufnituning

Én átraktam dxf-be, de az alsó és felső körben lévő valamik szét vannak esve, azokat újra kell rajzolni, vagy összekapcsolni.