Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

h02ya9ti7

Sziasztok!

Lehet olyat csinálni, hogy egy zárt alakos mintát a Vcarve programmal lefuttatok akkor így Z ben is le föl megy, aztán lementem és atocadben 3D nézetben lehet látni a marási nyomvonalat? Tehát kérdésem, hogy hol és milyen fájlban kell lementeni, hogy az autocadben meg lehessen nyitni?

Köszi

2am4nwzib

h02ya9ti7

Köszi, de a generálás után a save toolpathsnál a post processor lenyíló listában nem találtam. Ott csak .tap, .txt, stb fájlok vannak. Hol kell dxf ben lementeni?

juhasz

Szerintem nem lehet. Amit te nézel az a szerszámpálya generálás. Nem tudom a V-carvéban van-e modelling fül, ha van, akkor ott kell megcsinálni a kidomborítást.
Lehet nincs igazam, majd akkor valaki kisegít :)

Béni

Artcam tudja.
Vectric-nél nem találtam ilyen funkciót, de megoldható erre a célra készült posztprocesszorral.
Itt találsz egy Autocad forgatókönyvet (scr), amit ha lefuttatsz, láthatod a szerszámutat. Ugyanitt a Vcarve posztprocesszor és a példához használt fájl.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vcarve/TP_to_SCR/

2am4nwzib

Aspire-vel is megoldható
1)posztproceszor export ,,Generi HPGL ,PLT,
2)convertio.co/plt-dxf/  weboldal ( PLT --átkonvertálni--DXF-re)
3)Autocad--File--Import-dxf

2am4nwzib

Köszönöm a gyors választ! A plunge érték valóban 0 volt! Azért kíváncsi lennék, hogy miért befolyásolja ez az érték azt a szerszámpályát, ami -11 mm-en van, mint a fotón látható esetben is. Miért töri le a sarkokat ha ez az érték kicsi? És miért csak random jelleggel?
Mennyi az  a minimum érték, aminél már nem töténik meg ez a "baleset"?
------------------------------------------------------------
Plunge(Ennél jobban el sem tudtam elmagyarázni) Wikipedia itt

frob

Sziasztok
Aspire 8.5 ben készítettem egy kép marást, nagyon jó is lett de jó lenne ha nem a teljes kép lenne kimarva a fehér kerettel, amikor csak egy kör közepén lévő ábra a lényeg.
El lehet valahogy érni hogy egy körön belüli részt marjon csak a képből ( vagy bármilyen más alakzat belsejét) azon kívül ne generáljon szerszámpályát?

Előre is köszönöm!

R.

D.Laci

Mielőtt a toolpatch fülre rátévednél kijelölöd a vectort, vagy ha már oda tévedtél van egy "Vector selection manual" "Selector" gomb jól eldugva alul, használd bátran :)

juhasz

Persze, rajzolsz a képre egy alakzatot, pl kört, aztán a 3D toolpathnál a selected vector(s)-t választod. Ehhez ki kel legyen jelölve az amit rajzoltál, pl kör :)

juhasz

frob

Aki tud az tud, köszönöm mindkettőtöknek, pont ezt kerestem!

rbf8ifs8m

Az alábbi kérdés Farkastibor kérésére a mach3 topikból lett ide importálva. Előzmények ott megtekinthetők.
Miért befolyásolja a plune érték azt a szerszámpályát, ami -11 mm-en van, mint a fotón látható esetben is. Miért töri le a sarkokat ha ez az érték kicsi? És miért csak random jelleggel?
Mennyi az  a minimum érték, aminél már nem töténik meg ez a "baleset"?

2am4nwzib

A részletes magyarázat!

itt

frob

Sziasztok
még mindig a képmarás, nem egészen értem mi határozza meg a mélységet, hol állítható hogy a szerszám milyen max mélységig menjen az anyagba?

előre is köszi!
R.