Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

D.Laci

"Powermill , 4 tengelyre szimultán"
10-eshez van posstproceszorod?

remrendes

Igy ertem, de akkor attol az ACAD nem CAM.

2am4nwzib

Elküldtem PM 3/4/5 tengely ( Mach3)

2am4nwzib

Persze hogy nem , anno ez a progi helyetesitette a ,,Tervező asztalt,, és ment  a nyomtatóra(plotter)  Ennyi és kész .
CNC(Cam) pedig kartonpapír-kártyával müködött.

D.Laci

yb8iik8sz

Teljesen mindegy, hogy standard vagy premium, mert  már nem forgalmazzák. Tehát csak letölteni tudod. Az meg nem túl drága.

yb8iik8sz

Azért volt ilyen, bár nem sokat ért. Így már azért kicsit CAM is.

D.Laci

Próbálkoztam a 4.tengelyessel PM10-el. kisebb-nagyobb sikerrel.
Végül a RC2018-al oldottam meg.

2am4nwzib

Az RC2018 , RhinoCam-ot jelent?
PM  nem egy könnyű progi , a posztproceszor gondokra létezik más megoldás ,,IMSPost,,ez működik(Catia,MasterCam,NX,HyperMill.....stb)

D.Laci

Igen, RhinoCam-ot jelent.
"PM  nem egy könnyű progi" ebben teljes mértékben igazad van".
2-3 nap alatt kiismerhető. Elég gyorsan létrehozza a szerszámpályát, kár, hogy CAD nincs benne.

2am4nwzib

Itt a Cad is.

D.Laci

Az elég gyengusz. A PS meg tul van bonyolítva (nagyon jó de...)

hd82w2c6s

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogy tudok aspireban pdf-bol importált vektorokat és szövegeket egyszerűen g kóddá alakítani fix mélységen? Van a quick engraver tool ami ezt a célt szolgálná viszont olyan g kódot generál ami nagyon sok idő mig lefut, mert a g kód amit csinál az olyan kb mintha egy nyomtató lenne es lentről felfele haladva szépen megyen. Ami a gond, hogy ez nagyon lassú folyamat, szerintem sokkal gyorsabb lenne, ha mondjuk elemenként vagy szövegenként menne sorba, amit kellene csináljon, az A1-es műszaki rajz. A rajzok cad filebol vannak pdf-be alakítva.
Esetleg valami más toolpath van erre a célra, vagy valaki probalkozott mar ilyennel?

NagyZé

Lenne két STL file amit át kellene konvertálni valami "értrlmes" formátumba (STEP,IGES stb.) Az stb az nem file formátum [#nyes]. Meg tudná nekem valaki csinálni? A legtovább a FreeCAD-al jutottam de valamiért megtartotta a "háromszög" formátumot. Nincs egy normális síkom. Sík ideg vagyok [#nyes]. Előre is köszönöm!

Devecz Miklós

Küld át, ha lehetséges, akkor átkonvertálom.
Sajnos nem mindegyiket lehet.