Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocsi, postprocit akartam írni, kérdezni.

48s05mtgb

Üdv

Azt h a pluginok hol vannak azt én sem tudom.
A post processor mappát megtaláltam
C:\ProgramData\Vectric\Aspire\V4.0
ui.:Win10 van a gépemen

000000000

Köszi! XP -m van. De ezen nincs a ProgramData könyvtárba ezek. Nálam.

0i8bkxjf4

NA Akármilyen gép van az a tuti ha elinditod a Vcarve,aspire bármelyiket
és abba File menü alatt van olyan, hogy Open application data folder ott van PostP könyvtár oda kell bemásolni

000000000

És lőn világosság! Ott van. Köszönöm a segítséget!

u6p5jr23k

Sziasztok!

Elkelne egy kis segítség :)

Aspire V2.504-ben hol tudom átírni a HOME pozíció és a SAFE Z értékeket? Idegesítő, hogy mindíg manuálisan kell utólag szerkesztenem.

Köszönöm!

somma

Csak a 4.0 és a 8.0 verzióról van infóm, a HOME az-az X0 y0
hol legyen (közép, bal alsó sarok stb) azt amikor uj munkamenetet nyitunk a Job Setup menüben állíthatjuk be.
A Safe Z-t pedig a Toolpaths fülről nyíló Material Setup-ban a SET-et megnyitva, az anyagvastagság és Z1 Z2 értékétől függ. (külön konkrét Safe Z érték állítást nem találtam.)
Remélem érthetően sikerült leírnom.
Üdv somma.

u6p5jr23k

Hálás köszönetem!!!
A HOME X és Y az megvolt nekem is. A Z-t megtaláltam a segítségeddel.
Sajnos a Z1 és Z2 értékeket nem engedi nulla értékűre.
Bár úgyis meg kell nyitnom notepad-ban, mert át kell írnom a "Z"-t "A"-ra, mert az "A" tengelyre van kötve a lézer.
Már ez is nagy segítség volt.

Földi Péter

Üdv az Uraknak,

Segítséget szeretnék kérni, Solidcam-al kapcsolatban. Én egy 2015-ös verzióval szenvedek, de nem akar életre kelni. Ha úgy esik, meg is fogom venni, de egyenlőre csupán ismerkednék vele. Ha esetleg valaki túl van már a nehézségeken, nagyon megköszönném ha megosztaná tapasztalatát

Köszönettel,Péter

Földi Péter

Bocsánat, nem vettem észre, hogy ez a Vectric Topic.
Ennek ellenére, előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni bármilyen formában Solidcam-hoz. Üdv,Peti

000000000

Teljesen jó helyre írtál. Kár, hogy nem tudok segíteni.
(Fent a kötőjel helyére "és" kellett volna, a végére meg "is".

remrendes

Ha igy allsz a dologhoz, akkor az Eurosolid-tol pl tudsz kerni probaliszenszet.

frob

Sziasztok
tudnátok ajánlani leírást, hogy lehet Aspire segítségével egy meglévő 3d modell alapján öntőmintát készíteni?

egy viszonylag egyszerű dobozhoz kellene, fél félből összeálló egyszerű dologra gondolok

Előre is köszi!
R.

remrendes

"Cavity" lesz az a szo, amire ra kellene keresned. SW-ben esetleg meg tudom csinalni neked, ha addig nem talalaz ra megoldast.

frob

Köszönöm!
keresni fogok rá, a felajánlást is köszi, de azért jó lenne megtudni hogy is kell, mostanában lenne pár apróság aminek jó lenne csinálni ilyet...

R.