Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia Kola,

Módosítás fül-objektum-vonallánc-(ha több vonalat szeretnél egyszerre kijelölni, akkor vagy beírod a parancsmezőbe, hogy "t" vagy lefele nyíl és ott kiválaszt a "több")-utána vonalak konvertálása vonallánccá I/N, Igen- enter- paraméter megadása, egyesít- majd enter... amíg kész nincs az egyesítés. [#wave]

KoLa

Szia Gábor!
Kipróbáltam: pedit-el kezdett, aztán több, kijelöltem az egész fogaskereket! 1 találat...

Az a baj hogy ez a rajz már alapban lemezzé van konvertálva.
Szétvetéssel megszüntettem ezt, az újbóli próbálkozás után 10558 találat, enter - válasszon az opciók közül: [Zár/Nyit/Egyesít/szélesség/Görbe/Spline/kisimít/VTgen/Vissza]

Többet is kipróbáltam de a legjobb eredmény is az volt mint az eredeti, egyben kijelölhető 10558 találat.
A lézervágós barátom nem tud mit kezdeni vele.

xit3medzv

explode > joint > (pedit > spline )> rebuild

A spline-á konvertálást azért tettem zárójelbe, mert azt a rebuild automatikusan elvégzi az utóbbi Acad verziókban, ha a tied nem, akkor végezd el előtte. Remélem ezzel összejön. :)

xit3medzv

Ja, egyébként pedig Szia! Szép estét! Jó ebbe az új fórumba firkálni! [#taps]

KoLa

Nekem magyar nyelvű van...

KoLa

KoLa

Az a baj hogy szétvetem,több, után Spline enter-re mindíg visszadobja a parancssort: válasszon az opciók közül:[ ua ]mint előtte!

Lehet hogy a lézervágóval van a gond hogy nem jó neki ez a formátum?

xit3medzv

Sajnos nem ismerem jól a magyar szintaxist, de a magyar verziód ismeri az eredeti parancsokat.
Jelöld ki a lemezt.
explode - ez a szétvetés
jelöld ki az összeset. joint (ez egybe fűzi egy vonallánccá)
rebuild
Ezután felugrik egy párbeszéd ablak, amiben az újra "tördelés" paramétereit tudod beállítani, ez elvégzi a spline konverziót is, 2013-on most kipróbáltam.

Rángatja neki a gépet gondolom. Jogos igény egy normális felépítésű vonal.

Nehéz lenne újra rajzolni? Igényes végeredményt általában csak az ad.

KoLa

Sajnos az angol parancsokra az adja hogy, "ismeretlen parancs nyomja meg az F1 billentyűt"
2004-es verzió XP alatt.

Rabb Ferenc

Ha magyar verziót használsz, az angol parancsokat kezd _aláhúzással. Akkor megérti

Devecz Miklós

Tegyél eléje egy alsó aláhuzást.
_parancs

KoLa

Az alsóvonás nem segít!

KoLa

Alsóvonással is ismeretlen az angol nyelvű parancs!

Devecz Miklós

Müködnie kell, valamit rosszul csinálsz.

remrendes

Az nem nagyon lehet, annak mukodni kell.
Ha atkuldod a fajlt akkor megnezem, hatha tudok segiteni.
Esetleg nem ernek ossze a vonalak? Sajnos az AutoCAD eleg gyatra e teren, mar az ingyenes szoftverek is jobbak.