Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

cptMcLane

Sziasztok,  
nincs valakinek Aspire 4-hez magyar kézikönyve? Ha valaki tud segíteni, előre is köszi...

nffab2gnr

Köszönöm Péter,de azt hiszem rosszul kérdeztem.
Arra gondoltam,hogy egy inch-ben megírt tárgyat, behívok a programba akkor ha átállítom mm-re akkor csak az x-y koordinátákat számolja át mm-re ,a Z értékeket és egy -két paramétert meghagy inch-ben.
Ha utána átírom a g-kód ezeket akkor hibátlanul lefut a marás,de ezzel "együtt kel élni"?
Vagy valami trükkel az összes inch adatot átkonvertálja mm-re?
Esetleg a legjobb megoldás a Mach3 vagy UCCNC átállítása inch.re

0i8bkxjf4

Na evvel kapcsolatba nincs tapasztalatom.  

de szerintem a legegyszerűbb szerintem is a vezérlő progiba váltás

7ggj7vite

Sziasztok!
AutoCAD 2D rajzot(DXF) az Aspire át tud-e alakítani 3D modellé? Ha igen, hogyan?

Előre is köszönöm a válaszokat.

hostya

A válasz egyszerű: Nem!(sehogyan)

Nem az Aspire a bűnös,hanem egyszerűen az a tény, hogy a 2D attól 2D hogy két 'kiterjedése' van(x-y),a 3D-nek meg három...(x-y-z)  

7ggj7vite

Köszönöm. Ez vilàgos. Arra gondoltam, hogy a  2D modellnek lehet adni utólag z kiterjedéseket. Így lesz belőle 3D. De ha nem, hàt nem.

gorbi

Bocsi de szerintem lehet utólag z kiterjedéseket adni az Aspire programmal.

remrendes

Igazabol a kerdes, hogy mennyire bonyolult a rajz. Ha behuzom a dxf-et egy 3D CAD-be, ott is ki tudom oket huzni.
Viszont egy reliefnel ez mar nem olyan egyszeru.

000000000

Igen, lehet kihúzni. Szinte minden 3D –t így készítünk Aspire és ArtCam –ben is.

Gyárfás Attila

Üdv
Egy jó kis program,amit már régóta kerestem. Szinte minden kiterjesztést ismer, és ide-oda lehet konvertálni. Én főleg gerberből szoktam exportálni, épp amibe kell. Még sima jpg-ből is tud vektort.
https://www.dropbox.com/s/k06il7jfsok5j9n/ACE%20Translator%203000%20v6.zip?dl=0" TARGET=_fnew>ACE 3000

guliver83

Érdeklődnék, hogy használja valaki a EdgeCam 2016 R2 Vagy EdgeCam2012 programot főleg az eszterga részét?

7ggj7vite

Köszönöm a válaszokat. Meglepett volna, ha nem tud ilyet az Aspire. Már csak a hogyan a kérdés...?

000000000

Ebbe a legjobban teszed, ha nézegeted a Yutub videókat. És, keresd fel az Aspire weblapját.
Sok jót találsz mindkét helyen. Sokkal hasznosabb mint itt gagyarászni, És megértetni.
Mert nem 2 mondat.

7ggj7vite

OK. Köszönöm a segítséget.

000000000