Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

gzzt2iibx

Üdv!
Tudna valaki segíteni abban, hogy Aspir 4-ben hogyan kell lerajzolni 4 tengelyes maráshoz egy rudat, ami ki van hegyezve 4 sík lappal. Remélem érthetően írtam. Tehát a rúd vége egy gúla. olyan mint egy spiccvéső. Előre is köszi a segítséget.[#rinya]

bznc93pf5

tudtommal csak 3 tengelyt tud nem négyet

niu7vyvp0

Esetleg ebből némi ihletett meríthetsz hátha, igaz V8 ra készült.

Rotary 3D

gzzt2iibx

Köszönöm az ötletet, sikerült megoldani a videó alapján.[#taps] Köszi

gzzt2iibx

Sajnos még sem boldogulok, a videó alapján a sokszögprofil az szuperul megyen, de a gúla sajnos nem. A forgalmazóval is beszéltem, de őket is megfogta a probléma. Ha valakinek van ötlete szívesen várom.[#vomit]

wt8g4i4

miben kellene segítség belőle ?

gzzt2iibx

Üdv! 4 tengelyes maráshoz kellene lerajzolni egy rudat aminek a vége 45fokdan le van vágva egy sík lappal, olyasmi mint egy véső.

gzzt2iibx

Valami hasonlót kellene készíteni 3 db -ból, menet nem kell, csak a három cső T toldásaT áthatás

gzzt2iibx

Megoldott a probléma, 3 tengelyesen kell megrajzolni, exportálni stl file-ba, majd 4 tengelyesen importálni az stl filét kiteríteni síkban és kész.

7ggj7vite

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy Vectric Aspire-ben hogy állítsam be azt, hogy egy körívet körinterpolációval programozzon és ne G1-es elmozdulásokkal tizedenként? Valamint pl. egy 10mm-es egyenes elmozdulást egy mondatban írjon le és ne tizedenként száz mondatban.

Előre is köszönöm a segítséget.

0i8bkxjf4

Ott a Postprocival lesz gond

nekem egy D6 os kör pl így néz ki

G0 X0.6639 Y3.3461
G1   F4000.0 S990
G2 X3.6639 Y6.3461 I3.0000 J0.0000 F150.0 S990
G2 X6.6639 Y3.3461 I0.0000 J-3.0000
G2 X3.6639 Y0.3461 I-3.0000 J0.0000
G2 X0.6639 Y3.3461 I0.0000 J3.0000

7ggj7vite

Köszönöm. Ez már szimpatikusabb lenne, kipróbálok más posztprocesszort.
Üdv.

svejk

Ezt az ASspire progit ismeri valaki behatóbban?

A programnak meg lehet valahol adni, hogy mennyi a gép tengelyeinek a gyorsulási értékei?

Ha nem akkor mi alapján számolja ki a várható munkaidőt?

bznc93pf5

szia,
tudtommal nem, csak a kiválasztott szerszám sebességét állíthatod be, az alapján számolja ki az időt, legalábbis én eddig így tudom

svejk

Tehát akkor valószínűleg végtelenre veszi a gyorsulást?

Csak azért kérdezem mert van nekem egy kissé makacs barátom, aki állandóan küszködik a gépével.
mach3 + kissé szedett-vedett masina.

Relief marásnál nagyjából (max. plusz fél óra egy 6-8 órás képnél) tudja tartani az Aspere által megjósolt időt.

Az X tengely gyorsulása 100-ra van véve mert nagyon el van szúrva a gép, a Z az megy akár 1000 mm/s2-el is.

No most ha az aspire végtelennel számol akkor ez is azt bizonyítja hogy csal a Mach3, hiszen sokkal később kellene végeznie.

Anno valamikor tavasszal már írtam erről a gépről, UCCNC-vel jelentősen lassabb (beállítésfüggő) de pontos és atom stabil.

De nem tudom rávenni a váltásra...:(