Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

u6p5jr23k

Sziasztok!

Ismét elakadtam...
Van egy tervem, ami lézervágáshoz készült.
Maróval szeretném kivágni, mert nincs akkora teljesítményű lézerem, ami ki tudná vágni.
Szóval a problémám az, hogy ha a marópályát úgy generálom le, hogy a vonalon kívül menjen, akkor a körvonal stimmelne, de az összes furat pl. nagyobb lenne a maró átmérőjének kétszeresével.
Hogyan tudnám egyszerűen Corelben átméretezni a rajzot?

Köszönöm!

u6p5jr23k

Persze azon gondolkodtam, hogy a körvonalnál a vonalon kívül, a furatoknál meg belül küldöm a marót.

A Corel segítség nagyon jól jönne, mert ugyanez a problémám a 3D puzzle kapcsán az eltérő anyagvastagság miatt.

0i8bkxjf4

Ha furat nagyobb mint a maró akkor nincs gond miért kéne átrajzolni.

A puzzle méretét, én úgy szoktam módosítani hogy megmérem a rajzon a nútok szélességét és amennyivel kisebb vagy nagyobb mint az anyagvastagság arányosan annyival csökkentem vagy növelem a rajz méretét.

és mindenképp érdemes csinálni 1 próba vágást két alkatrésszel hogyan csúsznak egymásba.

u6p5jr23k

Szia SYMLY!

Egy menetben szeretném megcsinálni és nem akarok a vonalon kívül, majd máshol meg belül marni.

Aspire tudja azt, hogy a külső kontúrt jelölöm ki, annál outside van kijelölve, majd mondjuk a furatoknál meg inside?
Vagyis egy rajzon lehet többféle "Machine Vectors..."?

Köszi.

000000000

Én is így szoktam. Ahol kell kívül marom, ahol kell ott meg belül.
Aspire is tudja ezt. Azt jelölöd ki egyszerre ami egyféle lesz. A végén egy kódba mented és sorban elkészíti.

u6p5jr23k

Danibá, SYMLY

Köszönöm mindkettőtök segítségét. Holnap megpróbálom.

u6p5jr23k

Sziasztok!

Ismét elakadtam, lassan törzsvendég leszek a topikban :)

Az előző hozzászólásokban leírtam a problémát.

A két furattal szerettem volna kezdeni, 2mm-es maróval. A második lett volna az eleje, ezeket vonalon belül terveztem. A maradék körvonal pedig vonalon kívül van.
A gond az, hogy mikor elkezdte a marást, egyből a körvonallal kezdett és a furat már beremegett. A végét már meg sem vártam...
Tehettem volna pad-eket, de elfelejtettem.
A kérdésem az, hogy miként lehet beállítani a különböző marások sorrendjét. Elvileg az Aspire-ben a sorrendnek megfelelően terveztem.

Köszönöm!

D.Laci

Elvileg ahogyan sorrendbe van rendezve a szerszámpálya úgy fogja ki postproceszálni.
A jobb oldalon miért van egyik része kintről marva a másik meg bentről?

u6p5jr23k

Azért, mert a rajz lézerhez készült. Így gondoltam megoldani, hogy a körvonalat kintről vágom, a többi részt pedig belül.

Akkor az elv megdőlt nálam, vagy ami elképzelhetőbb, valamit elbactam.

D.Laci

Rakd fel az Aspire fájlt, megtudjuk nézni, vagy küld el nekem.

0i8bkxjf4

Ez azért van mert a kontúrod darabokból van rajzolva.
Egyesíteni kell a vektorokat:

Kijelölöd az összes vektort és katt a join vector ra

u6p5jr23k

D.Laci:

Most kapcsoltam ki a gépet, mikor hazaértem.
Az Aspire fájlra nem gondoltam... a .tap fent van a táramban.

SYMLY: próbálkozom. Sajnos holnap melózom 24-ben. Legközelebb szerdán jutok gép elé.

Köszönöm.

juhasz

A toolpath list-ben jelöld ki a lyuk pályáját, pl. profil 3, és a kis kék nyilacskával mellette mozgasd legfelülre. Akkor az lesz az első a kódban.

u6p5jr23k

Így is próbáltam. Valamiért nem ment ezzel a módszerrel sem. Természetesen elmentettem a változások után.

000000000

Küld át. elkészítem a pályát.