Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Alap szabály ha már kalozkodunk othon vagy máshol mind egy... legalább adat titkositást érdemes használni ..... és mehetnek a sunyiba...[#taps]

w0hgtwf3w

A Solid Edge már 3 éve használja.
Nagyon profik ebben, de ez is Siemens.

morvfer7

"Ha otthoni laptopod beviszed, és csatlakozol bent a cégnél, akkor szintén ez történik. Ha egy otthon generált NC kódot beviszel a műhelybe, és a gép mondjuk újabb és netre kapcsolódik, akkor szintén ez a helyzet."

Ez a rész nagyon sántít, szerintem magad sem gondoltad komolyan!

Ha egy cégnél legális programmal dolgoznak, akkor semmi jogalapja nincs annak, ha egy esetleges megrendelőjük illegális programot használ és eljut hozzájuk az illegális verzióval előállított anyag egy ajánlat kérésre. Miért bántanák ebben az esetben azokat, akik becsületesek?

etc77f5nr

Sántít vagy nem SZÁMODRA ez így van. Itt ülök pesten 3 napos oktatáson biztos a forgalmazó akik részben fejlesztik azok a hülyék ;) Semmi sántítás ez így van. AZ NC kódban is benne van. Amúgy ha te kapsz egy kódot mert megrendelted, akkor szerinted, ha megmondod, hogy ezt itt meg itt csinálták, akkor téged fognak "büntetni"? Egyébként a vicc, hogy igen :) Végigviszik. Ez van.

etc77f5nr

Illetve első körben felajánlják, hogy vedd meg a csomagot. Akkor is, ha te csak egy vonalat huztál a programban. Elindult? elindult. Amúgy a tört verzióval készült dolgok nem nyithatóak meg egy legális verzión. Az NC kód asszem lefuttatható. És ott ki is derül adolog

000000000

Ez eljátszota már siemens se st1 töl  már ezt a kaloz verzios projektek egy idö után nem lehetet megnyitni de erre gyorsan meglet a gyogymod uj verzios licenszel nyiltak a régi projektek is....[#vigyor]

morvfer7

Persze, akik fejlesztik, nekik az a dolguk, hogy ezt mondják. Jól is jön nekik, hogy akik most ott ülnek elkezdik terjeszteni ezt az infót.
Kicsit gondolj bele a következőbe:
Neked van egy komoly céged, teljesen legálisan dolgozol, megvetted a programokat.
Majd kapsz egy e-mailben megkeresést, kér egy ismeretlen jövőbeli partnered tőled egy árajánlatot a mellékletben szereplő "akármi" legyártására, amit egy illegális verzióval terveztek meg. Megnyitod a gépeden, akkor innentől téged zaklatnak, hogy valami illegális dolgot műveltél?
A fejlesztőknek fontos, hogy megfelelően levédjék a programjaikat, de semmi esetre sem érdekük, hogy a legális vásárlókat tegyék ki zaklatásnak. Ha így tennének, el is búcsúzhatnának az újabb verziók megvásárlásától.

ppxgww95

"... akkor bizony kifognak menni, és először adnak egy árajánlatot, hogy vegyék meg a legnagyobb csomagot, ha nem fogadja el a cég, akkor bíróság."
Jobb céghez hívatlan vendéget be sem engednek.

"Ha egy otthon generált NC kódot beviszel a műhelybe, és a gép mondjuk újabb és netre kapcsolódik, akkor szintén ez a helyzet." - Legtöbbször szövegállomány. Hogyan veszi ez rá a vezérlőt az árulkodásra? Gyárilag beépített kémsegéddel? Ez gyenge vicc.

Nem kétlem, hogy vannak törekvések a szoftvergyártók részéről ilyesmire, de egyelőre nálunk őket lehetne ipari kémkedésért perelni ezért.
Sikerrel, mert a "jelentés" a legális verziónál is megy, a tartalma ismeretlen. Ha a program "tudja", hogy illegális, akkor miért működik? (Jelentés így értelmetlen lenne.)
Persze ezt is tudjuk, reklámként engedik használni.
2 éve rákérdeztem erre az egyik forgalmazónál egy tanfolyam kapcsán. Azt mondta, a magyar jövedelmi viszonyok miatt a kishalakkal nem rosszakodnak.

etc77f5nr

Csak hogy a forgalmazó látja, hogy neked van licenced és nem fog zaklatni.

etc77f5nr

Kishalak.. Kimondta hogy a kishalakkal foglalkoznak. Hozzád sem mennek ki és hozzám sem fognak. Az meg hogy egy hálózatnevet elküld az nem kémkedés te is látod a szomszédod wifijét akkor kém vagy?

remrendes

Is-is. A Siemens szoftverek valoban jelentenek.
De a jol konfigolt tuzfalon nem tud atmenni, csak az amit a user enged.

u6p5jr23k

Sziasztok!

Megvívtam a csatát.
Már kezdtem elkeseredni, mikor teljesen véletlenül rájöttem a megoldásra.

Bepipáltam a "minden toolpath egy fájlba" jelölő négyzetet egyből jó lett!

Köszönöm a segítő hozzászólásokat!

u6p5jr23k

Bár, ahogy nézegettem a juhasz fórumtárs által feltett képet a 4765-nél, ott is be van pipálva.
Elkerülte a figyelmemet, ááááá

nt4ibi7x

Sziasztok. Van valakinek FeatureCam 2017-je?

svejk

Talán itt jó helyen kérdezem.

Ismeri valaki a DesignSpark programokat?

Főként az Electrical érdekellne.
Állítólag ingyenes, ezért gyanús...  érdemes vele foglalkozni?