Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem lesz könnyű, fogászati dolgok között megtalálni.
Kérjél plusz segítséget.(*_*)

*)

000000000

cipk5xtny

Sziasztok
Van aki tudna abban segíteni hogy LazyCam-ban hogy tudom beállítani hogy a betallózott DXF-et ne csak kontúr pólyára generálja le ?
Úgy értem hogy meg lehet e adni valahol hogy mely kontúrok belsejét kell kimarnia?
Reméllem érthetöen kérdeztem...[#fejvakaras][#fejvakaras]

Arany János

Szia Tys23!
Kifejtenéd részletesebben?
Pl: egy munkadarab amiben lenne egy furat és szeretnéd kívül-belül megmunkálni?

remrendes

Ebben az esetben en hagynam a fenebe az Aspire-t. Amig ott a Fusion is.

cipk5xtny

Sziasztok hàt az van ,hogy betallòzok egy mintàt. (Gravírozàshoz) és csak a minta szét gondolja megmunkàlni.Ezért gondoltam hogy kontùrt akar marni.
Ha betallòznék egy kört,csak egy karikàt akarna generàlni.

A Fusion meg még kicsit szokatlan de màr baràtkozom vele. Ott anyival egyszerübb hogy csak belekattintok egy formàba és meg is tudom mondani neki hogy pocket. Ott a többi beàllítàst kell megszokni.

ifarkas

Sziasztok,
Ha valaki tudna segíteni, eCam(EasyCam)-hez keresek Mach3 posztprocesszort.

adamant

Tiszteletem mindenkinek !

keresek lézergépre programot vezérlő program vagy elég csak egy CAM program is ti melyiket ajánjátok?

Üdv Adamant

u6p5jr23k

Sziasztok!

A lézeres topikot olvasgatva belebotlottam egy érdekes dologba. SYMLY a 9267. hozzászólásban ír az általa használt "szerszám"-ról.

Az a kérdésem, hogy Diameter "D" dimenziónak van-e érdemi lényege lézernél. Ő 0.2 mm-t állított be és EndMill szerszámhoz rendelte.
Nálam viszont Engrave szerszám van beállítva 3,175 mm szerszámátmérővel és 0.1 mm "vágóél"-el

A kérdés lényege az, hogy van-e lényeges különbség a két "szerszám"-ban.
Amire gondolok, az az, hogy SYMLY megoldása korrektebb, mert ő marót állított be, ezért a vastagabb (szélesebb)  vonalakat úgy készíti a program, hogy többször megy egymás mellett. Ezzel szemben az én megoldásom, mivel gravírtűként van felvéve, tehát van élszög is megadva, próbálna mélyebbre menni. Azonban, mivel a "Z" tengelyt átírom "A"-ra (innen vezérlem a lézert", és egyébként sincs a lézernek "élszöge", nem lesz helyes a rajzolat.

Előre is elnézést kérek a nem helyes, szakmai szóhasználatért. Erősen kezdő vagyok és most olvastam vissza a lézeres topikot a közepétől. Sok információ várja az ülepedést :)

Köszönöm!

000000000

A lényeget leírtad. Igen, a korrekt megoldás az endmill maró megadása. (Mélyebben nem mennék bele). Minden helyzetben ez ad megfelelő eredmény.
Tehát Symly megoldása jó.

000000000

Most jöttem rá. Rossz helyen tetted fel a kérdést. Én rossz helyen válaszoltam. Mert ez a lézer topik témája.
Érdekes, hogy ott jártál, és ide írod.

u6p5jr23k

Danibá!
Köszönöm a megerősítést.
Ha nem jó helyre írtam, akkor elnézést kérek.
Azért írtam ide, mert az Aspire-ról volt példa.

0i8bkxjf4

Aspire ide Vectric oda elfér ez itt is.
én azért használok egyenes endmill t mert ha "zseb gravírozást" szélesebb égetést kell csinálni akkor ez a legtutibb beállítás.
de vágásra is tökéletes mert ahány kőr annyi mm de ez csak programilag

000000000

Mivel ez inkább lézeres kérdés, nem marás. Már néhányszor felmerült ez a kérdés ott. A későbbi elakadók is ott próbálnak erre a kérdésre választ találni. Ezért gondolom, ott jobb helye lett volna. Nehezebb megtalálni ha szétszóródva vannak a témák. Gondoljunk az újakra is.
Nekem jó itt is. Én, legalább öt éve így használom.

Arany János

Szia!
"Ha betallòznék egy kört,csak egy karikàt akarna generàlni."
Lehet hogy nem jól gondolom, de ha nincs mihez viszonyítani szegény "agyonszidottnak", akkor csak a karikát fogja látni!
Egy képernyő kép jó lenne.
Vagy konkrét feladat.
Lángvágáshoz napi szinten használom.