Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

u6p5jr23k

Danibá!
Köszönöm a lehetőséget, de egyelőre nem szeretnék élni vele.
Szeretném a segítségetekkel saját magam kikaparni a gesztenyét. Mégsem "szaladhatok" minden piszlicsáré dologgal máshoz, hogy helyettem megcsinálja. Bőven elég az itteni iránymutatás. Terhelni sem szeretnék senkit az értékes idejében, no meg a tudásvágy is bennem van :)

D.Laci

Ha átküldöd valakinek hamarabb meglesz a hiba, abból is tanulhatsz. Így csak az idő megy feleslegesen.

0i8bkxjf4

Figgyuzzatok már kocsora írta hogy szerdán lesz gépközelbe legközelebb most dolgozik gondolom telőről írogat.
kapott infót rendesen[#dumcsi] majd feldolgozza, holnap kipróbálja  
[#worship][#dumcsi][#guluszem1] [#oooo]

juhasz

Igy próbáld. Nem tudom a tiédnél így van-e, én 8-at használok.

gzzt2iibx

Üdv Mindenkinek!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy Aspir-ban hogyan lehet megrajzolni 3 tengelyes maráshoz menetvágást. Magyarul egy rúdra menetet vágni és a rúd függőlegesen van befogva. A maró szerszám egy 2élű 60fok-os menetmaró. A Mach3 kínál erre megoldást, de nagyon "gyenge"  Köszi előre is a segítséget

u6p5jr23k

Igen, reggelig melózom. Utána, ha lesz időm mindenképp átrágom magam a tanácsokon. Persze nem mindíg van lehetőség család mellett hobbizni.
Köszönöm még egyszer az eddigi segítséget.

ppxgww95

Javaslom, hogy tanulgassad inkább a Mach3 programozását! (Annak esetleg haszna is lehet ...)

Itt egy példa, ami alapján a feladatot meg lehet oldani:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/Peldak/KulsoMenetMar.tap

(Egyébként egy névleges átmérővel rajzolt kör elegendő az Aspire felhasználásával történő megoldáshoz.)

D.Laci

Ha jól látom azt a képet szépen végig megy a meneten szerszám kiemeléssorán :(

gzzt2iibx

Köszönöm a választ, a Mach3-variáció szuperul működik, de az Aspire nem generálja le a menetet, a marót természetesén lerajzoltam és hozzáadtam a profil szerszámokhoz. Olyan mintha nem venné figyelembe a profilt. Vagy valami beállítást nem jól csinálok. Ha esetleg van ötleted szívesen veszem.

0i8bkxjf4

Az aspire nem épp menetvágásra van speciálódva.

Aspirébe az anyagokat felűről történő megmunkálására alkalmas csak.

A menetvágás az oké hogy felűről van befogva a maró de az anyagnak az oldalát kell megmunkálni.

szerintem menetvágáshoz olyan cam progi kéress ami inkább fémesebb irányba szakosodott ([#awink] pl. Fusion360)

gzzt2iibx

Ez nagy valószínűséggel így van, sajnos nem tudom megmagyarázni az Aspir-nak, hogy profil késsel spirálba menjen lefelé. Utána kell néznem egy komolyabb gépészet orientált proginak.

ppxgww95

Jól látod. :)
Ebben ennyi lehetőség rejlett. (Aspire). Ha már meg kell erőszakolni a technikát, akkor kézzel a kód végére írható a kiállás. :)

etc77f5nr

Sziasztok :)

Edgecamről ejtenék pár szót, ezzel segítve titeket.

Az edgecam-et ha futtatod a gépeden, és csatlakozol egy hálózatra, amin van internet elérhetőség, akkor tűzfal ide oda, semmi nem véd meg attól, hogy a nagyok ezt lássák. Amint elindítod, látnak mindent, és ha a hálózat neve tegyük fel egyezik valamennyire a cég nevével, akkor bizony kifognak menni, és először adnak egy árajánlatot, hogy vegyék meg a legnagyobb csomagot, ha nem fogadja el a cég, akkor bíróság. Ha otthoni laptopod beviszed, és csatlakozol bent a cégnél, akkor szintén ez történik. Ha egy otthon generált NC kódot beviszel a műhelybe, és a gép mondjuk újabb és netre kapcsolódik, akkor szintén ez a helyzet. Ha otthonról vitt fájlt nyitsz meg edgecam-el akkor szintén látják ezt :) Gondoltam leírom, nehogy valaki ilyen hibát kövessen el :)

vjanos

Igen, ezt én is hallottam, pl fehérváron volt nemrég több cég is akiknél volt ilyen balhé.

Sokszor a program tudja magáról, hogy mókolt verzió, és azt bele is menti a saját fájl formátunába, ami ahogy írod, ha eljut egy legális, netre csatlakozó példányhoz, megy is szépen a gyártóhoz vissza.

etc77f5nr

A lényeg hogy MINDEN esetben visszajut. A Siemens ráállt erre nagyon, de a többivel is vigyázni kell.