Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Ha eredetileg is vonalláncból (Spline) épül fel a rajz, akkor az sajnos örökre apró vonaldarabok sokasága marad. Akár szétrobbantod akár összefűzöd.

remrendes

A kerdes, hogy mennyire kell pontosan. Az spline-t polyline-a kell konvertalni, ott pedig megadhato, hogy hany reszre ossza a vonalat. Utana pedig osszefuzheto az egesz.

xit3medzv

Amit leírtam sztem. pontosabb végeredményt ad, spline > rebuilt , annyi darab lesz, amennyit megadsz a párbeszédablakban
Vannak rafináltabb scriptek erre, amik intelligensen gyomlálnak, de úgy emlékszem fizetős kiegészítő része, talán térképész célra készült.

55kv34cjs

Sziasztok,

Az Aspire 2.504 -et próbálgatom. Csak a csillagot szeretném sraffozni, sehogy sem akar sikerülni.Most így csináltam:
Edit/ select all vectors/ join vectors
Edit/ select all vectors/ Toopaths

hogy lehetne megoldan?

2dbfy8y

Lényeg kört nem szabad kijelölni.
Mert így a két vonal közt akar sraffozni.

PSoft

Igen, ahogy Pablo is írja, csak a csillagot jelöld ki,és akkor...azt fogja sraffozni.

55kv34cjs

Köszi mindenkinek, sikerült.

guliver83

Csináltam forgatóra egy ilyen kis szobort vagyis próbálom normálisan elkészíteni a G kódot ami nem igen jön össze rendesen, mert a szobor fejénél mindig ott marad az anyag, hogy tudom ezt úgy megcsinálni, hogy ott szépen lemarja?

Jelenleg ilyen lett.

8s7s74e3z

Üdv!

Akkor szokott ilyen lenni, amikor nem fér el a szerszám. Nézd meg hogy van-e elég helye neki, ha nincs meg kell növelni üres területtel a fej feletti részt. De ez csak egy tipp.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Az alábbi problémába futottam bele, szeretnék egy belső zsebet készíteni és abba plusz zsebet marni/gravírozni, viszont a marást nem a beállított mélységben csinálja meg, csak a gravírozást.
Úgy tudtam, hogy elég be pipálni a "project toolpath onto 3d modell" -t és kész is, de sajna nem :( Fent átállítottam a start depth-et az első zseb mélységére, így a gravírozás teljesen jó, viszont a 2. zsebnek szeretnék előnagyolni és a részleteket gravírtűvel kiszedni, de a nagyolásnál megbukik ez az ötlet is.

Tudtok ebben segíteni, hogy mit kell még beállítani pluszba?

Köszönöm!

[/url][/img]

niu7vyvp0

frob

Sziasztok

GRBL -t szeretném használni, sok szoftver van ami tudja neki küldeni a g-kódot, viszont ami generálni tudja nem igazán találok, remélem valaki használ ilyen összeállítást és tud benne segíteni.
Előre is kösz!

juhasz

A Vectric nagyszerű erre. A "G Code (mm)" postprocival.

frob

Köszi, nézegettem az aspire 8 at, egyenlőre kissé bonyinak tűnik, és mit használsz magára a gép panel kapcsolatra?

Egyébként elég lenne első körben a cut2d is... bár az is ismeretlen terület, csak az összehasonlító táblázat alapján mondom...
Egyébként aspire- hez vagy a többi vectric termékhez magyar leírást vajon lehet találni?

gaben

Szia,

Artcam 2008-hoz van magyar leírásom ha érdekel.
Illetve a progihoz magyarítás is. [#awink]