Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

én csak bele bele kostolgatam ebe a részébe vagyis kiprobáltam st3..st3 ben ott nem volt legalábis gond ilyenekel minden model modisitásnál ujta száolja és kalkulálta a fröcs szerszámot az az leis elemezte.....
de ha ez a föcél akor proenginer tényleg.....

000000000

v20 dolgoztam amiota kiadták vagyis megjelent elöte v12 ben most tetszik az st4 sok minden orvosoltak bene az st3 képest! [#wink]

000000000

Danibá szokott fizetős tanfolyamokat szervezni AC-re, az hasonló mint a Cut3D. Ha nem kellenek kidobók, oldalcsúszkák, ilyesmi, akkor teljesen elég. Megcsinálod a pozitív és negatív felszínt, legenerálod a programokat és kimarod ha van mivel.

000000000

40 oldalcsúszkás fészeknél és 200 feladónál kissé macerásabb a dolog. :D

000000000

egér neked mibe vagy min fagyot a v20 mert ha van fent javito csomag ilyesmit sose csinált nálam pedig nyuztam pár éven át!:)

000000000

Gondolom a memóriahiányba, mert simán felzabált 3 gigát. Amikor le-fel küzdötte magát a 10 szintes hivatkozási láncolaton, ami 50 fájl között ágazott ide-oda.. :D

000000000

nálam ezt at st verzio sima dinamikai szimulácionál játszota el az az hibba ablakokat dobált fel a simulácio alatt hogy nem tudja végre hajtani!
a fizikai lapozo fájlt nagyobra kel maximalizálni az az min pl 1000Mb max 4000MB peorsze az adot meghajtora ahol elis fér ez a méret winfosnál a virtual memoria résznél!
És nincs gond használat alat most már st verzioknál sem!

s7manbs8

Ez a fészek, meg oldalcsúszka micsoda ? Ez már szaknyelv ... nagyon nem értjük (értem még). :)

000000000

A fészek a formaüreg. Egy négyfészkes szerszámból négy darab jön ki egyszerre. A csúszka pedig mozgó betét, ami az alámetszéseket és az oldalsó üregeket hozza létre. Amikor kinyílik a szerszám, oldalra csúszik, hogy a darab ki tudjon jönni az üregből.
 SE fröccsszerszám készítési oktató:
http://www.semoldtooling.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=16&Itemid=31" TARGET=_fnew>semold

Előbb három videó, majd három lépésről-lépésre oktató. Az utolsó egy négyfészkes szerszám készítése a varázslóval.  Csak érdekességképpen, mert ha jól értem, frob egyszerűbb szerszámot akar.

000000000

Volt lapozófájl bőven. Talán egy SSD meggyorsította volna a dolgot. Vagy valami ilyesmi, nem tudom ismered-e:
http://www.superspeed.com/servers/supercache.php" TARGET=_fnew>Supercache

s7manbs8

43pbwjg8s

Érdekességképpen:
Én kiegészítő és öntési/fröccsöntési modul nélkül tervezem az öntött alkatrészeket, elsősorban a technológiára, a szerszámokra koncentrálva.
Gyakorlatilag egyszerre készül így a szerszám és az előgyártmány, közvetlen összeköttetésben.
Természetesen ehhez egy okosan felépített jól működő struktúra kell!:)
http://hobbycncart.com/_ph/14/2/567968269.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Bocsánat!
A szerszámok nálam még csak kvázi szerszámok, hiszen csak a szerszámfelületeket tartalmazzák (zsugor nélkül nominális méreten). A komplett szerszám készítése már az öntők feladata ezek felhasználásával.
Pl a kilökők helye is csak a végterméken valóságban megjelenő "nyommal" és szemmel van modellezve.

000000000

Általában én is a manuális módszerre szavazok, és megoldható egy sokfészkes szerszám teljes modellezés nélkül is, csak kíváncsi voltam a modul képességeire. Képzeld el a fotón szereplő alkatrészeket fazonbetétként, és tegyél bele mondjuk 10-et egy szerszámházba.
 Alapjában jó dolog, hiszen automatikusan hozzámetszette a kilökőket is minden fészeknél, automatikusan számolódtak a hosszak, és a véggeometria, valamint pozícióhelyesen létrejöttek a furatok az összes érintett szerszámlapokon, a csatornákat és a gátakat is le lehetett modellezni, de  ha módosítani kellett, akkor szívás volt kivárni amíg ezeket megszüntette majd újragenerálta minden fészeknél. Persze nem volt  minden fészekre külön fájl, hanem kiosztással készültek, de mire végigszámolta a hivatkozásokat...[#csodalk]

frob

No egy biztos, egyenlőre nem akarok váltó fröccsöntő szerszámot tervezni :) sem 10-20 felé szétnyíló szerszámokat.
Nálam egyenlőre az öntőszerszám megállna ott, hogy egy kicsi fészek amibe beleöntök műgyantát és szépen megköt majd kiszedem belőle, ez a ferde oldalfalak létrehozását pár tartó pöcsöt feltételez, ehhez kellene valami jó összeállítás, tudom nem jó helyen kérdezem pl cut3d nem okosítása létezik, hirtelenjében nem találtam, vagy megtudjátok mondani hogy a trial mennyire korlátozott? Kisebb dolgokat lehet vele készíteni? mielőtt megvenném jó lenne próbálni. Persze solid edge st3 hoz már karcsú a tárcám...