Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

svejk

Béni! Te ugye B.Kiskun megyében laksz?

Béni

Nem.  
Csongrád. Szeged és környéke. [#wave]

svejk

Aha.. akkor Gorbi-ék csapatát erősíted.

KoLa

Béni

A gyengítés nekem jobban megy ... [#eplus2]
Vannak itt még más Szeged környékiek is?

svejk

Én 5-ről tudok, akik állandó találkozókra járók.
Makó-Szeged-Forráskút(?)

Béni

No, hátha összejövük egyszer ...

000000000

2D skiccelő is megfelel? Mert akkor a DraftSight. Meg a Medusa4 is sokat tud, csak kissé sajátos koncepciót követ. De egyikben sincs automatizmus faipari tervazéshez "csak" szimpla tervezőprogik, viszont ingyenesek.

frob

eddig inventorban rajzolgattam, tetszett hogy húzok egy vonalat majd a méretezőkkel simán beállítom ami kell, de macera bármi másba átmenteni a dolgokat, mondjuk lemez dolgokhoz jó volt, de persze ez tört, ettől szabadulni akarok ezért keresgélek, de millios nagyságrendű sw-t nem tudok megvenni, ezért nézem a olcsóbbakat.. kompromisszumkészségem van, de azért a 3D faragás az alap és persze lemezmunkákat is tudjon , meg terítéket, elvileg Turbocad tud, sőt nem drágán van cam kimenete is szimulációval mindennel, hobby célra nem erölködnék ezzel, hiszen miliom egy hely van ahonnan le lehet tölteni a dolgokat ahogy pl a turbocaddel is megtettem meg sok másikkal is, de szépen lassan hivatalos utra szeretnék térni, nyugodtabban alszom tőle :)

frob

Nem felel meg, rendes tervező sw- kellene de mint lentebb említem, nem milliókért.
Egyébként nem faiparban akarom használni, inkább fém, műanyag, maráshoz kellene...
Mondjuk vgül is az alapanyag mindegy inkább amit ki akarok hozni belőle, olyan sw kell amivel ha megrajzolok egy machbox -ot akkor ki tudjam marni a felületét az általa generál motyóval

000000000

Ezek rendes tervező szoftverek, csak nem olyan parametrikusak mint az SW, Inventor és társai. Inkább az Autocad-hez vannak közelebb. A lista amit felsoroltál az igényeiről, pedig azt jelenti, hogy nincs nagyon olcsó megoldás. Ha kompromisszum kész vagy, akkor a Rhino és FreeMill párosítás jöhet még szóba. Nem parametrikus, de mindent le tudsz modellezni vele. Ha ennél színesebb-szagosabb progi kell akkor a zsebedbe kell nyúlnod. Ráadásul minden említett modulért (3D modellezés, Art modellezés, lemezmunkák, 3D marás) külön-külön.

frob

Közben próbálkozom program párosításokkal is, pl cut3d amit épp nézegetek, lehet e valahogy invertálni a gyártandó objektumot, értem ez alatt azt hogy, a megtervezett alkatrész helyét, szerszámát marja ki nem pedig a kész alkatrészt, tükrözni lehet, az nagyon szuper, csak még invertálni lenne jó egy adott területbe.

000000000

Mondjuk van még egy jó kis 3D modellező: Creo Direct. Ez színes-szagos de csak CAD, vagyis maróprogramot nem tudsz vele csinálni. A normális CAM progik között az ingyenes ritka mint a fehér holló.
 Merthogy a számítógépen mit modellezgetsz össze az annyira nem érdekes, de ha már eladható terméket gyártasz, akkor fizetned kell a használt eszközért.

frob

Mint említettem fizetni akarok, de nem milliókat, és bár jó lenne, tisztában vagyok hogy az ingyenesek között kevés az olyan mint pl az emc vagy maga a linux volumenű cad cam rendszer.
Köszönöm, megnézem ezt a progit is.

frob

találtam egy express letölthető változatot a PTC nél, kíváncsi vagyok mire jó, pláne mi a kimeneti fájl..
A fullosra árat persze nem írnak ki...