Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Blender. Az nagyon olcsó. [#crazya]

frob

Sziasztok, nézegetem továbbra ai a cad szoftvereket amelyek megfizethetőbb árban vannak... ZWCAD erről vélemény? Valaki esetleg használja e?

kua93zk4w

Használható majdnem megegyezik az autocad-el.
Próbáltam párszor,ugyan kevesebbet tud de vektoros rajzoláshoz, műszaki tervezéshez aránylag jó

000000000

Esetleg a draftsight?
A dassault fejlesztette,és az autocad konkurenciájának szánták.Majdnem tud is annyit.
Ja és az ára:free,csak egy mailcímet kér.

frob

jó jó, de ez 2D sw kizárólag
Turbocad szimpatikus lenne, de még semmit nem tudtam benne rajzolni, ára se veszett pláne hogy cam cucc is van hozzá így pálya generálást is meg tudja oldani egyben

000000000

Na akkor kimondom a varázsszót:topsolid wood

frob

Ár? mert hogy azt nem találok

000000000

Van természetesen,és nem is vészes.
Keress meg,és megbeszéljük.

9b6n3fn2n

A topsolid wood ára 2 milla felett van.Pár napja érdeklődrem meg

9b6n3fn2n

köszi a segítséget

9b6n3fn2n

Köszi a segítséget, megnézem

000000000

Sziasztok! Valakinek lenne magyar leírása arról hogy hogyan működik a Pro Engineer Wildfire 5.0 Manufacturing része? Elsősorban esztergálás és marás érdekelne. Köszönöm a válaszokat!

Béni

A fémipari CAD és CAM része 4-5 éve 4 milla felett volt.
Tény, hogy ritka jó rendszer.  
Nekem sokkal jobban tetszik, mint a Catia, bár mindkettővel csak egy-két hetet ismerkedtem.

frob

hát ha tényleg 2 milka... akkor nem az a kedvezőárú cucc....
Turbocad és a ZWCAD vezet árban.... tudásban sem utolsók... csak találjak valakit aki ért hozzájuk legalább alap dolgokat megmutatni...  

Béni

A gyakorlat egyvalamit mutat. Az ár a piachoz igazodik. Nem tükrözi sem a fejlesztési költségeket, sem a használati értéket.
Az azonos árú, azonos feladatra szánt szoftverek közel azonos tudást takarnak. Jó vételre csak hibrid alkalmazásoknál (Rhinoceros), vagy ingyenes (A9CAD) :) alkalmazásoknál lehet számítani.
Aki az AutoCAD tudásához mérhető szoftvert kínál töredék áron, az nem ismeri az AutoCAD-et. Nem vagyok Autodesk fan, de az alap AutoCAD tudásához mérhető egyéb szoftverrel még nem találkoztam.
Viszont az Inventor az felejtős.
A többit meg másoktól vette, nem saját ötlet. (3Ds Max pl.)