Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha az beletöri a kést az anyagba, legalább nem kell szidni szegény Windows-t. :)

u3xrz0cut

és menyivel tovább tart "gyalog" egy komolyabb!!!![#eljen]

frob

Leszedtem a rhino +rhinocam ot... huhhh valaki használja ezt, biztos nagyon szuper prg., de nekem elég káoszos, remélem eljutok Danibá féle oktatásra és hátha ő lesz a választott prg...

D.Laci

Ez a párosítás az egyik legegyszerűbb.

000000000

ha már MecSoft akor visualmill...visualturn az a legjobb szoftverük....kezelhetöségre![#felkialtas][#eljen]

D.Laci

Hát ja..
Egyszerűbb dolgokat meg is lehet rajzolni vele.
Még talán a BobCad-Cam...

000000000

rino meg keseriti a hatékonyabb kezelést a vmill
 az alap progi VisualCAM épul joval átláthatobb és könyebb is kezelni![#vigyor2]

000000000

Bogarászd a súgót, a legtöbb parancs használatát kis animáció mutatja be. Az ikonok jobb és bal egérgombbal is működnek, más más parancsot aktivizálva.
 Figyeld mindig az üzenetsort, mert nem csak segítséget kapsz az adott parancshoz, hanem különféle paramétereket is beállíthatsz ott, a paraméter nevére kattintva.
 Jobb egérgombot nyomva tartva forgathatod a nézetet. A Rhino olyan mint a svájci bicska. Rengeteg funkció van belezsúfolva, de ha kitapasztalod kicsit a kezelőfelületet, könnyen boldogulsz.

frob

Köszönöm, nézegetni fogom, ami elsőre szembeötlő volt, bár szinte biztos hogy bénázok :) ha húztam egy vonalat, nem tudtam utána módosítani, tudom biztos lehet, de inventor kicsit korlátozhat, ott a húzott vonalra rárakva a méretet be tudtam állítani és módosítani a hosszát az adott vonalnak...  
szóval biztos lehet csak nem tudom hogy.
Nagyon igyekszem elmenni Danibá féle oktatásra és hátha ott a két napban felszedek minden számomra fontos infót :)

43pbwjg8s

"Ha olyan egyszerű öntőformát akarsz készíteni, mint amilyet KisKZ linkelt, akkor az utóbbi csoport is megteszi."

Azért az egy alkatrész formája és nem relief. :)

Hát én ehhez nem használnék pl. olyan Vortex alapú modellezőt mint a Sculptris. Sem más "ART" (ezt a megnevezést honnan vetted?) jellegű szoftvert.  
Egyébként érdekes, hogy STL alapúnak mondod ezeket a szoftvereket, mert a legtöbbnek saját belső magja van, sőt! Mostanában alapvetően eltávolodtak a modellezésnél a triangle alapú modellektől. Hiszen te is tudod hogy már régen a NURBS/NURMS alapú modellezés vette át a helyét, vagy esetenként quad hálókkal dolgoznak. Mostanában pedig a igen egzotikus megközelítések léteznek.

A rajzcsereformátum az már egy más dolog. Ott még mindig él a "háromszögezés" sajnos.
Elég sok hibát visz a modellekbe.  

A parametrikus CAD rendszerek az alkatrészek elkészítésében kezelésében verhetetlenek. Bármelyik is az. Mindegy. Olyat kell közülük találni ami kézre áll. Mindegyik jó. Én ezek közül választanék ilyen munkára..

Alkatrész (nem design vagy formatervezett vackokra gondolok) tervezésére még a legegyszerűbb freeform feature-okat sem veszem elő. A számomra nem egzakt, nem kezelhető olyan jól, biztosan, a modell minden porcikáját kézben tartva.

43pbwjg8s

Az ARTCAM-ot meg felejtsd el ha ilyesmit akarsz csinálni!!!!!
Az más játékra való!!

000000000

Utólag elmélkedtem is, hogy az "egyszerű" szó kissé félreérthető, gondoltam, hogy nem hagyod szó nélkül.[#vigyor] Természetesen arra gondoltam, hogy marás szempontjából ez egy egyszerű sekély üreg, vélhetően nincsenek tűrt zárófelületek rajta, nem igényel sokféle stratégiát a megmunkálása. Ha minden kötél szakad AC-vel is megoldható. Legalábbis első látásra.
 Az ART kifejezés onnan van, hogy a hasonló programok többnyire ezzel a szóval különböztetik meg az ilyen típusú modulokat. Nem volt kedvem cifrázni.
 Igazából én is a parametrikus CAD is az efféle dizájn CAD/CAM programok közötti alapvető különbségre akartam rámutatni, mert úgy tűnik Frob vegyesen próbálja alkalmazni.

43pbwjg8s

Teljesen egyetértek veled mindenben.
RESPECT!
Az ART megnevezés kicsit megzavart.

inkább segíts, hogy az elejéről meg tudjak ismerkedni a MasterCAM-mal és ne hagyd hogy kötözködjek Veled! :)
Elsősorban import geometriákra szeretnék pályákat generálni.
De tényleg az elejétől kőn valami anyag.
Szépen lépésenként.

Valami nagy készül velem és ehhez szükségem lenne egy igazán megbízható CAM szoftverre (inkább úgy mondanám: tudásra)

kmajer

Tudok küldeni vmi doksifélét...

43pbwjg8s

Nagyon megköszönném!
Mél az adatlapomon.
Még egyszer köszönöm.
Ettől függetlenül további segítség bátran jöhet!
többféle anyag, többféle megközelítés. Könnyebb megérteni. :)