Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

mért ac2010 nél macerás?

u3xrz0cut

43pbwjg8s

Tapasztalat hiányában nem tudom megmondani.
Még eddig nem tettem fel.

Mesélhetnél egy szokásosan ott lévő .inf küldésével! :)

43pbwjg8s

Mát látom, hogy újabb puncikat kell modellezni. :)

43pbwjg8s

Sajnos nekem a PM9 rossz kódott dobott többször. Ugyanarra a felületre mentem és egyszer ilyen volt egyszer olyan.. :(
Pedig biztos bennem volt a hiba, de nem jöttem rá mi is lehetett. :( A kód pedig kellett nagyon. Kiszöszöltem mással ugyanabból kiindulva. De ez a más nem igazán ilyen feladatokra való.
A 9 után elvileg nagyobb változások jöttek, a kód generálását is átírták. Gyorsabb lett a szoftver. De sajnos erről csak olvashattam eddig.

000000000

Ez meglepő. Őszintén szólva már hallottam ilyesmit többféle szoftverrel kapcsolatban, pl. az EdgeCam-al, és a Mastercammal is, de még sohasem tapasztaltam. A Mastercam-nak ismerem egy-két pályagenerálási hibáját, de azokat mindig ugyanúgy csinálja, tehát elkerülhető.
 A PM-et elég megbízható proginak ismerem (a CAM algoritmusokra gondolok, a CAD részét inkább nem kommentálom), de élesben talán a 6-ost használtam utoljára, nem emlékszem hogy egyszer is nem azt csinálta volna amit kell.

eivmhrm04

Tetszik az egézséges meglátásod nagyon.De ezt biztos a nagy tapasztalatodnak köszönheted[#wink]

000000000

Hát Barátom! Beleszagoltam már pár tucatba!

Béni

A Mastercam az NCI-t generálja hibásan vagy csak a posztprocesszor rossz?

000000000

Az algoritmus generál hülye pályát. Pl. trochoidal pályánál (aminek elvileg az a célja hogy megelőzze a maró túlterhelését) fogást vesz az egyik helyen, majd nyílegyenesen átvág abba a pontba, ahol elkezdi az oldalfogásokat. Na, ha ezt kibírja a maró, akkor eleve felesleges a trochoidal stratégia. [#csodalk]

000000000

több vezérlönél is?

000000000

ok akor átmehetünk privátba....

Béni

Próbáltam levelet küldeni, de egyik általam ismert címed sem működik.  
Küldenél egy üzenetet, hogy válaszolhassak?  

Béni

Melyik verzió csinálja ezt?
Bejelentett és visszaigazolt hiba?

000000000

Ezt hogy érted? Maga a generált pálya ilyen.