Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha jól emlékszem mindegyik. Hagyományos nagyoló marás, HSM és trochoidal beállítással. Nem az NC-Graphics féle HST stratégia.
 Sajna úgy vettem észre, hogy a CNC Software magasról tesz a régi funkciók javítására, és csak az újakra koncentrál.

000000000

Azután van egy olyan dolog is, hogy a nagyolások által Z-ben otthagyott anyag kiszámíthatatlan. Ha programozol mondjuk 1 mm-es fogást, és 0.1 mm-es ráhagyást, akkor a vízszintes területeken az otthagyott anyag bárhol lehet 0.1 és 1.1 mm között.

000000000

ment válasz nemtom elment e!?

000000000

ki szürni miben is van a hiba ha minden post alat ugyan az a hibba anál a stratégiánál akor a szoftver részben van a hiba!
ami általába ha szerencsés akor valami sript álományban van az adot modulban amit lehet javitani vagy orvosolni akor!
de ha beforditot álományban van akor reménytelen a modositás!:)

Béni

Igen, ezt tapasztaltam már. Viszont ha a Depth limit-nél megadott első fogás utáni maradó anyag osztható maradék nélkül a maximális fogással, akkor jó lesz.

Béni

Egyelőre nem. :(

000000000

Szépen is néznénk ki, ha a posztolt pálya nem egyezne a generált pályával. Az első napon visszakértük volna a pénzt.[#vigyor]

000000000

Persze. Majd én számolgatom. Egyszerűen rossz az algoritmus, mert nem lentről számolja a szinteket felfelé, hanem fentről lefelé. A PM legalább kiadja a szintek listáját, amibe beleszerkeszthetsz.

000000000

ment a citromail cimedre nemtom az meg van e még inen már nem tudol egyik login alol sem küldeni!

000000000

nem olyan biztos mert kettö különálo program rész van az egyik a generálo srript ez az alap forás enek s sripnek vanak alkalmazási utasitásai ami a post rész alat vanak meg fogalmazva és az kettö külömségel lesz a leforditot szeszámpálya :)

000000000

Elvileg igen, gyakorlatilag nem. Minden CAM progihoz van egy default poszt, ami MINDEN mozgást egy az egyben le kell hogy fordítson. Gépi parancsokat ezekből ki lehet hagyni, de pozicionálást nem.
 De lényegtelen, mert amiről beszélek az már a posztprocesszálás előtt jelentkezik.

000000000

de hogy ne keljen a nyit szedvedni van ilyenre is megoldás "imspost" több cam program ismer és rengeteg vezérlöt!:)

Béni

A Mastercam egyik nagy erőssége az igen fejlett posztprocesszor megoldása. A külső posztprocesszorok nem férnek hozzá minden adathoz, mert nagyon sok változó tartalma nem kerül be az NCI állományba.

000000000

Kicsit túl fejlett is.[#vigyor]
 Módosítottam a posztprocit, hogy a fejlécbe írja ki a ráhagyásokat, de még mindig nem sikerült százszázalékosan.
 Ugyanis minden típusú megmunkálásnál külön-külön kell ellenőrizni az értéket, aminek a azonosítója mindig más.
 Ezért először le kell ellenőrizni a megmunkálás opkódját, majd doksiban kikeresni a hozzátartozó paraméterregiszter azonosítóját, és írni egy lekérdezés, hogy amikor a feldolgozó odaér az adott művelethez, akkor szíveskedjék kiírni az adott regiszter értékét.
 Pár év után még mindig van jó néhány ritkán használt művelet, ami nem szerepel a lekérdezésben.[#vigyor]
 Ifjabb koromban, amikor még volt lelkesedésem, elhatároztam, hogy a nagyolások Z szintjeit kiíratom az NC-kód fejlécébe, az alább említett hiba miatt, de azután feladtam.

Béni

Megvan a V9-hez kiadott posztprocesszor fejlesztési leírás? (20-30 PDF.)
(Azóta nem adtak ki újabbat, a parancsok és a nyelv részletes leírása van benne.)