Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

VViktor

Szia Sanka74.Teljesen igazad van csak én a saját gépből indutam ki,és nekem nincs végállás kapcsolóim.

Jozs

Nézd meg azért a motorok beállításait is, és ha különbözik az X és Y -é, ne felejtsd el azokat is átírni. ( Utána meg visszaállásnál ne felejtsd el visszaírni :-).

bznc93pf5

sziasztok.
ez a a ki és bekacsolgatás nem jó! a többi programban pl. ART, Vertic mindenütt lehet állítani a marás irányt úgy hogy a Mac-ot nem cseszegetem, akkor tehát ennél a programnál ,A programnál, akkor nincs lehetőség a cserélhetőségre vagyis csak úgy tudom használni ha közben gyilkolom a gépet mert a gépen lévő híd súlya kb 650kg és ezt kellene folyamatosan rángatnia jobbra és balra villámgyorsan mert ugye a motor az bírja csak épp nem tesz jót neki sem más mechanikának. főleg ha a munkadarab 2000x1200mm ami sokszor előfordul, akkor még az idő is csak pazarlás ebben az X irányú megmunkálásban.fordított esetben sokkal jobb a helyzet mert a hídon levő motor könnyedén tud mozogni és a híd X irányba csak ritkán,tizedeket mozdul ezért nincs akkora terhelésnek kitéve a gép és a motor sem de ez nem csak az én nagysúlyú gépemnél van így hanem mindenkinél csak akinek kisebb a súlya és ráadásul nagyon gyors is a gépe annál is észrevehető lesz csak majd később jön ki a probléma, pontatlan lesz egy idő után a gép, gyorsabban szétkopnak az alkatrészek ez mind a fölösleges terhelésnek köszönhető, ezért nem mindegy a megmunkálási irány, persze ez csak annál érvényes aki vigyázni akar a gépére és nem akarja fölöslegesen széthajtani. vagy még az lehet ha lelassítom de akkor meg annyi üzemórát megy fölöslegesen hogy milliókba kerül a villanyszámla és akkor minek a drága gyors motor? csak pazarlás ezért lenne egy jó megoldás ha könnyedén programból lehetne állítani a megmunkálási irányt.a Mac-ot nem szeretném, ill. nem fogom állítgatni mert az tökéletesen működik. vagy ha valaki tud hasonló programot az is jó lenne.

VViktor

Várj egy kicsit,milyen programmal csinálod a g-kodot? Vagy már kész kódot szeretnél elforgatni?

bznc93pf5

szia  
a kódot a Dot G készíti és avval semmi gondom nem lenne ha a meunkálási irányt is tudnám állítani X ről Y ra.  

000000000

Csupán stratégiai fügö a dolog!
A komolyabb Cam programok ezekre a kikuszöbölésekre töbnyire alkalmasaban a jobb stratégiai modszerekben és kod optimalizálásban!
Amiket emlitetél azok a szoftverek kevésbé vagy nem képesek ilyesmire![#schmoll2]

kisinas

Ezt a progit ismered?
első ránézésre ideálisnak tűnik:
http://www.cgtech.com/usa/index.php" TARGET=_fnew>Vericut

bznc93pf5

amiről én most itt írtam az az hogy fényképről üvegre vagy tükörre szeretnék gravírozni képet ehhez szeretnék programot az Art-ot  és a Veric-et említettem ezekkel egyenlőre még nem sikerült de azt nem mondom hogy nem lehet csak én nekem még nem sikerült, viszont a Dot g program ez tök jó és egyszerű is csak evvel az a gondom hogy nem jó a megmunkálási irány.

xfg6v697j

ez miért nem jó #2189

bznc93pf5

nézem ezt a progit de nem látom hol lehet JPEG vagy BMP képből G kódot kreálni, képet gravírozni?

bznc93pf5

ok
 majd kipróbálom de így elsőre gyanúsnak tűnik hogy nem lesz jó mert már az elkészített G kódot nem hiszem hogy jól fogja értelmezni de kipróbálom azt majd kiderül.

bznc93pf5

te próbáltad már?
vagy csak elméleti dolog?

xfg6v697j

már próbáltam .
először az egyiket pl az x-et kicseréled a-ra,majd az y-ont x-re,majd az a-t y-ra.

Béni

Nem voltam gépközelben, bocs  a késői válaszért.
A dologra jelenleg a legjobb megoldás a posztprocesszor módosítása. Abban kell az X és az Y értékeit felcserélni. Ezáltal azonban a kép 90 fokkal elfordul és még tükröződik is.
Középre vett nullponttal az elfordulás könnyen kezelhető, a tükröződést a kép előkészítésénél kell figyelembe venni!

A posztot módosítottam, innen letölthető:
http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/DotG/Mach3XYcsere.dgp" TARGET=_fnew>DotG Poszt Mach3 XY csere

xfg6v697j

a tüktöződés tényleg létrejön, de x-et "y-"ipszilon minuszra csrélve már helyes a.