Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

vcarveban rajzolom.... ha kívülről, belülről marom jó... ha zsebet akkor nem

xkbv3nx0d

de van más érdekesség is:) ha négyzet marok (szintén zseb) akkor mindkét élhossza egyforma (mérete nem pontos, de legalább x-y irány megegyezik) ha viszont körfurat akkor kicsit tojás...

D.Laci

A négyzet áttlói megegyeznek?

9b6n3fn2n

???????

Ha mélységet több fogással marod, mindig ugyanott megy a szerszám? Ha igen akkor biztos hogy a marópályával van gond. Aminek viszont szerintem csak szerkesztési oka lehet. Nem tudom elképzelni hogy rosszul generálja a pályát a szoftver.

xkbv3nx0d

xkbv3nx0d

igen, már próbáltam kisebb fogásokkal is... kiakasztanak az uilyen jellegű hibák, amik megmagyarázhatatlanok de mégis vannak

9b6n3fn2n

Rajzolj egy karikát. Mard ki zsebmarással, majd belülről, de kisebb mélységben. Ugyanezt megismételheted fordítva (előbb belülről, aztán zseb) Ha eltérés van akkor valóban rosszul generálja a szofver a pályát , ha nincs akkor ellenőrizd a vektorokat mert biztos hogy szerkesztési hiba.

xkbv3nx0d

játszok ma vele majd... szerkesztési hiba nagyon nem lehet, annyira azért nem nagy varázslat egy karikát megrajzolni a vcarve-ban:)

9b6n3fn2n

Zsebmarásnál rastert, vagy offset-et használsz?
Mindkettőnél jelentkezik? Én offset-et használok, de rasternál állítani lehet hogy a kontúrt marja körbe. Igaz nem gondolom hogy ez okozna hasonló jelenséget de azért érdemes ezt is megnézni.

xkbv3nx0d

offset, belülről kifelé

sanka74

Akkor valószínű téveszt valamelyik tengelyed vagy mindkettő. Én is így jártam, ha beleolvasol a topikomba. Csináld meg a Magi féle teszteket(ékteszt, spirál teszt stb)

sanka74

Nálam az encoder vezeték cseréje oldotta meg a problémát.(nem árnyékolt FTP volt) Milyen a vezérlőd? A másik: az LPT kábelt közvetlenül csatlakoztatod a vezérlőbe, vagy van közbeiktatva egy csatlakozó aljzat is? Itt is mehet bele zavar...

xkbv3nx0d

megcsináltam, az nem látszik semmi!

ha kontúrt vágok nem téveszt? még azon agyalok nem-e a mach3 értelmez/hajt végre valamit rosszul...

ha kézzel MDI-ben beírom hogy x100 vagy y100 akkor pont annyival megy odébb

xkbv3nx0d

MSD70-es vezérlők, lpt port-kábel->vezérlőkártya->MSD vezérlő kábelek mindenhol árnyékolt LiYCY

xkbv3nx0d

léptetős, nincs enkóder