Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

sanka74

De inventorban  van menet is....igaz az nem zsinórmenet hanem méter...bár lehet hogy van benne másmilyen is..

keri

Csak trapézmenet van benne, golyós menetet nem találtam, meg a menet textura nem néz ki olyan jól, mint egy valós orsó :)

Az volt a gondom, hogy nem tudtam hogyan egymásba illeszteni, mert a spirálnak nincs igazán nevezetes pontja, vagy forgástengelye.

VViktor

Szia. Nem tudom hogy hogyan rajzoltad meg,Megvannak a golyók is rajzolva? Mert akkor először azt kényszerítsed az orsóra és a golyókra kéne az anyát.Bár én csak sima menetet csináltam ,és hozzá anyát ,de annál ez bevált.

keri

Nem, csak a látványos és a szerkezet építés szempontjából érdekes részleteket csináltam meg, tehát csavarok elhelyezkedése, vázelemek, vezetékek, ilyesmi.

Ez az orsó is csak a látvány miatt lenne érdekes. Szerkezeti szempontból sima tengely is megteszi.

Alapvetően az inventorral nincs túl sok tapasztalatom, szóval valami kezelési gondom lesz, de még próbálkozok.

sanka74

Nem kezelési gond...ha nincs forgástengely, akkor nem tudod kényszerezni...sztem. asszem itt a munkasíkokkal kell opreálni valamit..próbálj meg a spirál hossztengelyére felvenni egy munkasíkot, és arra rajzolni vázlat módban egy kört.Igy a spirál hossztengelyére merőlegesen van egy köröd, és azt már talán tudod kényszerezni...és talán vini fogja magával a spirált is...csak egy ötlet, de kipróbálom én is...

keri

Na! Köszönöm mindenkinek! Végre sikerült. Meg kellet adni a tengelyt és ahhoz már tudtam igazítani.

Merőleges munkasíkot viszont még mindig nem tudom hogy lehetne csinálni. Csak az XY síkon hajlandó dolgozni.

VViktor

Tudnál egy képet feltenni róla?Én ilyet http://hobbymaro.puhasoft.hu/Viktor/kepek/gepem.JPG" TARGET=_fnew>csináltam.

keri

Ja, csak belefagyott a renderelésbe. Azért a spirál mint test feladja a leckét a gépnek, pedig elég izmos procim van :D

VViktor

Nekem egy 1.6Ghz procim van 2Gbrammal.de nincs gond vele szerencsére.

sanka74

Munkasíkot pl. csőhálózat rajzolásnál használtam..de ehhez nem tudtam...hogyan adtál meg tengelyt a spirálnak?nekem inventor 11-em van.

keri

https://skydrive.live.com/?cid=A35D444ABEE610B6&id=A35D444ABEE610B6!758&sc=photos" TARGET=_fnew>Itt van az orsó.

2,3Ghz-es Core i5-ös 4G RAM
Alapból ezzel sincs gond, csak akkor ha a fenti életszerűséget szeretném megjeleníteni.

VViktor

Hmmm.Nagyon baba.Látom adtál a kinézetre.Csodás.

keri

2012-esem van, angol.

Kezdésnek csináltam egy 2D skicet, a spirál keresztmetszetével (egy csapágygolyó átmérőjű kör) és egy vonal ami körül majd megrajzolja a spirált.
Kiadtam a spirál parancsot a kis kör és a vonal mint spiráltengellyel, megcsinálta a spirált, ekkor bekapcsoltam az előző skicc láthatóságát, axis paranccsal kijelöltem a vonalat, innentől kezdve volt tengelye a spirálnak, de lehet hogy elég lett volna az AXIS-al a spirálra kattintani, akkor is működött volna.

Ugyan ezt eljátszottam a hengernél is, így már a tengelynél fogva tudtam egyesíteni.
Aztán elvégeztem a műveletet a két testtel.

sanka74

Nálam nem lehet, vagy csak én nem tudok tengelyt adni a spirálnak....így én a spirál tengelyére csináltam egy kis forgástestet, és azt kényszereztem...de a spirál kivonása a hengerből, az nem megy..

keri

Assamble csoportban a Shrinkwrap paranccsal egyesítettem a két különálló testet, és akkor már lehet műveletet végezni velük
Nem tudom magyarul hogy van ez.