Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Kicsit utána nézve nincs is hozzá olyasmi amivel használható lene teljesen MTS de ez is meg oldható
ha érted a sötét oldalát a szoftvereknek![#vigyor4]

000000000

A megvásárolható program hardverkulccsal rendelkezik, a letölthető verzió meg csak a saját példaprogramjaival futtatható, azokon semmi változtatást nem fogad el, tehát tanulásra ebben a formában alkalmatlan. Szoftveres "hardverkulcsot" sajnos nem találtam hozzá, de ha van valami ötleted azzal sokunknak tudnál segíteni.

000000000

sajnos nem értem a sötét oldalát a szoftvereknek

000000000

Nincs semmi fejlemény a sötét oldalon?

000000000

sötét oldal elhalt:))) - nem nincs . egyébként nem eröltetném az mts-t mert suliban a konturkövetésnél hibát jelez nem csinálja csak g40-el ,meg ezer baja van . nyűgös egy program. bár vannak " napos" oldalai is :)) pl felület érdeséget mér,megmunkált felületet mér ,ja és ami nekem a legfontosabb fanuc21 eszterga vezérlő is van benne ,amin jelenleg dolgozom.

000000000

Szia!
http://www.swansc.com/en/cnc/fanuc21im.htm" TARGET=_fnew>ssnc fanuc21
Magyarul oldal
http://cncedu.hu/hu/oktato-programok-t2/ssmac:-szerszamgep-epito-t12/" TARGET=_fnew>ssnc cnc simulátor
Én ezen tanultam régen!

frob

Szia Mindenki!
Gondban vagyok, rajzoltam egy kivágandó alkatrészt, történetesen egy sámli ülőkéjét :)
Ez még csak sikerült, viszont szeretném legenerálni a maró ( kivágó) pályát de a cut3d, freemill, mind a kettő a teljes felületet meg akarja munkálni, holott nekem csak kivágás meg két csík marás kellene az anyagba, vajon a cut2d másképpen viselkedik? a cut3d-t nem lehet rábeszélni a 2D -s üzemmódra ( már ha jól csinálja ezt a módit)
Egyéb ilyenre jó prg-t tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm!

bznc93pf5

szia.
az ArtCam-ot használtad már?

bznc93pf5

az előbb kipróbáltam a Cut 2Dt az biztosan jól működik. (eddig még soha nem dolgoztam vele de most először kipróbáltam és tuti hogy működik, ez  biztos)

besirkyjh

Szia  

Aspire ?  

Ha nem 3D-s akkor a Cut2D-nek meg kel csinálnia .Cut-pocket-drill ezekböl tudsz válogatni .

000000000

Hello!
Most probáltam Aspire create 2d profile ez csak a kontúrt viszi.A bemarásra és a kivágásra szerintem külön pályát kellene generálni.A vcarveben is van 2d profile,azaz ki tud vágni.Lehetne eegy szigetet is generálni,hogy a kieső darab ne sérűljön.

frob

Köszönöm a válaszokat
cut2D trialt leszedtem próbára , a bajom az hogy nem lehet beállítani neki ne akarja megmarni az egész felületet ( lehet én bénázok) aztán meg lenne benne még két mélyítéses marás ami az induló felülettől 5mm mély, tehát semmi relief szerű marás, ekkor is az egész felületet meg akarja marni... vagy akkor érdemes két fájlt csinálni és kézzel összefűzni? csak az a kérdés abból vajon mi lesz? szerszám törés ? vagy rossz késztermék, hja igen és még 4 furat is lenne rajta.. csak hogy bonyolítsam ...

besirkyjh

A Cut2 ha a szerszám nem változik akkor megkérdezi ( mentés elött ) hogy szeretnéd-e egy file-ban a G-kodot .
Mindig az aktuális ( kijelölt ) vectort értelmezi .Ha kijelölsz egy kört akkor azt pl pocketben tudod megmunkálni ( süllyeszteni )vagy lehet kontur ( cut ) is de akkor meg kel adnod hogy vonalon kivül-belül vagy vonalon menjen a szerszám .Jo az a Cut2 tanulni kel kicsit .Az Aspir az összevont Cut2 és Cut3D és még több is .
Hasonlit az ArtCamhoz csak ez nem professzionális progi .

frob

Közben kicsit jobban nekiestem a cut2D nek, lehet a tegnapi késő időpontban már nem voltam teljesen a toppon, szóval lényeg , sikerült szépen beállítani mindent, úgy néz ki hogy jó a dolog, egy bibi van a trial verzsön miatt nem csinálja meg még csak a képernyőn sem a kész marási 3D ábrát.. így nem tudom hogy rendesen összejönne e neki...
De köszönöm, elvileg jó lehet arra amire akarom használni.

bznc93pf5

nekem ezek mind működnek tökéletesen a cut2Dvel, mivel készítetted a rajzot, és miben van elmentve, DXF?, mert ha minden jó akkor kell hogy működjön.
korában nem csináltál még ilyet?