Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

küldj egy emailt és küldök programot

bznc93pf5

ha valaki fából órát szeretne készíteni egy kis segítség
http://www.woodenclocks.co.uk/Clock%2011%20Compact%20Clock-PR.PDF" TARGET=_fnew>PDF dokumentáció órakészítéshez

bznc93pf5

ismét egy óra csak más forma
http://www.woodenclocks.co.uk/Clock2ul.pdf" TARGET=_fnew>2.változat

frob

DXF ben van elmentve, és korábban nem csináltam még ilyet. most próbálom először
hja és allibre designel csináltam a rajzot

bznc93pf5

ment az e-mail

frob

1000 köszi!

svejk

Autocad (dxf) alapján kell egy alakos, kivágásos lemezszerű alkatrészt kimarni.
Az automatikus szerszámkorrekció a minimális követelmény.
Melyik egyszerű progival érdemes nekiállni G-kódot generálni?  

000000000

Cimco, Vector, Bobcad. De gyakorlatilag bármi jó, aminek a nevében szerepel a CAM szócska, és nem webkamerát kezel. [#beka2]
 Azért nem mindegy, hogy milyen Acad verzió, mert a spline-okkal lehetnek problémáid ha vannak a dxf-ben.

hostya

Ha már így szóba került...

Melyik a kevésbé problémás .dxf verzió? R12; R13; 2000; vagy  a 2000 fölötti? (ha van olyan)

frob

A cut2d bőven megfelel a g kód gyártásra

frob

Ha átjárható acad formátum kell én mindig a 2000-est használom eddig nem volt gond vele

000000000

Én a 12-es verziót szeretem, mert csak pontok, egyenesek és körívek vannak benne, ezért jól illeszkedik a CNC-hez és minden progi tudja kezelni. Gyakorlatilag egy az egyben oda-vissza fordítható.
 Viszont sok szplájn (vagy láncgörbe, ahogy a magyarított Autocad nevezi) nehezen konvertálható át rendesen, ilyenkor a legjobb olyan programverziót keresni, ami közvetlenül tud erre NC-programot írni. Ebben az esetben én a 2000-es verziót használom, mert elég régi, de már van benne szplájn.

PSoft

Küldtem "villanygalambot".:)

svejk

Az biza nem érkezett meg. :(

PSoft

Máá megin ez a tetűűű frimél.[#violent][#violent][#violent]

De,nézz csak rá a Hunbay-os könyvtáradra,...van ott egy "SC" mappa.:))
Aztán,tégy belátásod szerint.:)