Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

sanka74

Ja..és nem is lehet bele tenni  a a cut 2d-ből.De van benne a metric tools, ha arra kattintasz akkor be lehet állítani a megfelelő dolgokat.

sanka74

Sziasztok! Amit mondasz lehet benne valami, tegnap én is zsebet martam, igaz cut2d-vel. A 12 mm átmérőjű egyélű nútmarónál akkor lett jó méretű a zseb, ha 11 mm-re állítottam toolpath-ban....az igaz hogy spirálmaró, és volt már élezve egyszer, de nem hinném hogy 1 mm-t változott az élezés során...megmérni ugye nem lehet....maximum csak a marás szélességét, de azt már csak jövőre..

xkbv3nx0d

ebbe lehet valami! tegnap mértem, fúrtam faragtam... mach3-ban az IJ mode absolut volt nem Inc... átállítottam de semmi. amit észrevettem azonban, hogy a motor tuning értéket valamiért összekeverte, mint amit beállítottam neki a multkor (vagy nem mentette el) szóval emiatt is lehet eltérés... remélem hamarosan megjön a mérőóra és akkor azzal mégpontosabb beállítást lehhet eszközölni.

Habár akkor meg azt nem értem, hogy a profile külső miért jó?!

ezt a pocketes pályagenerálást meg megnézem kinagyítva! Márcsak azért is mert gyanus a marás folyamata megnéztem tegnap....

árok szélessége 8mm
szerszám 4mm
átfedés a két soron 1,6mm
és csak 3x megy... ami az én olvasatomban azt jelenti hogy egy vágás nettó mérete 2,4mm ez 3x az csak 7,2mm és ez inkább van közelebb a méárthez mint a 8mm-hez!

Nam értem ha gravírozásnél szépen csinál egy belső profilt akkor pocketnál miért nem?! de lehet megnézem rasterral mert abban tán van profil!

xkbv3nx0d

szerintem simán lehet élezés során 1mm, mivel az 1 élen csak 0.5mm "kopás" és átmérőben máris megvan az 1mm

sanka74

Igen,de élezéskor századokat szednek csak le...

xkbv3nx0d

kivéve ha nem volt csorba benne, de amúgy igen ez már egy baromi nagy lépésű élezés lenne

000000000

Nem ismerem a progit, ezért csak ötlet: nem lehet hogy simítófogás is kell? Láttam már olyat, hogy e nélkül, a nagyolás otthagyja az utolsó fogásnál azt az anyagot, ami már nem fér bele az ellépésbe.

xkbv3nx0d

ilyesmire gondolok én is, hogy egész ellépéseket csinál... azért jön igy ki, hogy 3x2,4mm az nem nyóc... ma kipróbálom azt hogy ha megvan a pocket utána rögtön ráengedek egy belső profilt és minden kiderül

D.Laci

Használd az Aspire-t.
Lényegében ugyan az, csak bármilyen szerszámot definiálhatsz.

xkbv3nx0d

és tud modelezni is, reliefeket csinálni, stb... mármár artcam jellegű

000000000

Probalja egy másik progival pl egy zsebmarást pl AC ban ki derülnem hogy a géped a ludas vagy mach3 többi kizárt vagyis a vcarve!

Béni

Béni

DotG újabb verzió, fontos hibajavítással letölthető!

Egy jelentős hibára derült fény egy felhasználó visszajelzése alapján.
Az eddigi verziók 2048 pixelnél szélesebb kép esetén kiszámíthatatlan működésűvé válhatnak.  
(Hibás G-kód vagy összeomlás.)
A 0631-es verzióban a hiba ki lett javítva, plusz néhány apróbb módosítás történt.
A későbbiekben ennek használatát ajánlom. (Amíg nem lesz újabb.)

http://dotg.weebly.com/letoumllteacutes.html" TARGET=_fnew>DotG letöltés

keri

Inventorban hogy lehet két testet egyesíteni?
Konkrétabban golyós orsóhoz akarok orsót csinálni ami ugye egy henger-tekercsrugó.
Külön mindkettőt le tudom generálni, de nem tudom elvégezni a műveletet.
AutoCAD alatt nem okoz gondot, de itt nem tudok rájönni.

sanka74

Kényszerezni kell..Összeállítást kell megnyitni, be kell tenni mindkét testet, és utána kényszerezés.Abból is azt kell választani ami a forgástestet kényszerezi.