Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

sanka74

Ha az ékteszt is jó lett, akkor nem a gépben van a hiba.....Amikor kiküldöd postprocira, melyiket választod? Van 4 fajta a mach-on belül is, abból kettő inch, kettő mm. Próbáltad már mindkét mm-t?A másik: a Config/state menüben az IJ mód hogyan áll?Absolute vagy Inc? Nálam az Inc-nél jó...Nemlehet hogy packet-nél valamit átvált..Iletve ugyanitt van még a pontos megállás és a pontos pályakövetés is. Azzal nem lehet változtatni?Több ötletem nincs..

xkbv3nx0d

ilyesmire gondolok én is... postproci-t konkrétan még nem próbáltam változtatni a hiba kapcsán aszem g-code tap van persze mm-es... IJ-t megnézem de anno aszem INC-re raktam valami leírás alapján habár az szerintem csak a kör-ös problémára lehet hatással.

sanka74

Én txt-be küldöm mindig a Vcarve-ból...Te, nem lehet hogy a MaxNc(mm)-t választod véletlenűl? Az lejjebb van kettővel...a mach pp az txt fájlba menti ki a kódot a vcarve-nál...

besirkyjh

Szia  

Rajzolj már egy téglalapot ami mondjuk 100x 1000mm-es és futtasd le .Utánna jelöld meg a kiindulási és az érkezési pontokat ,de pontosan !

Utánna rajzolj egy olyan fürész fogas ( jo sok fürész legyen benne ) pályát ami ugyan ebbe a 100x1000nn be belefér és ugyan onnan indul és ugyan oda érkezik mint a sima marásnál .Ezt a két programot külön de egymás után futtasd le és nézd meg hogy az érkezési pontok között va-e eltérés .Ha van mivelhogy fogasléces a géped és ott elég nehéz az áttételezés miatt megoldani valoszinü egységugrás problémád van .Ezen csak pontos áttételezéssel tudsz segiteni .
A mostani állapotában elvileg csak a megmunkálási ut a különbség , valoszinü minél nagyobb ez annál többet fog " téveszteni " .

sanka74

Szia! A spirálteszt és az ékteszt jó lett....

xkbv3nx0d

hát tegnap nem volt időm foglalkozni v ele... úgyhogy majd ma...

besirkyjh

Szia  

Annak ehez nincs köze mert a spirál teszt csak spirál teszt és elvileg akárhányszor végigmész rajta annyiszor ugyan azt fogja megcsinálni ( de más méretekben ) amit irtam az egy összehasonlitás egy egyenes vonalu és egy nagyon megnövelt munkauttal rendelkezö szerszám pálya között .

Motoros

Gravírozz egy kört egy kb 20 fokos tűvel, vékony vonallal, és kellő átmérővel..mondjuk 30 mm..hogy jól lásd az eredményt.
Nézd meg hogy szabályos e, a negyed cikkeknél nincs e szemmel is látható hiba.

xkbv3nx0d

igen ilyen tűvel is próbálkoztam 8ráadásul aszem a tiéddel 20fokos 0.2mm) hajszál vékony vonalakat gravíroztam hosszabbakat rövidebbeket MDI-al a méret stimmelt, kört is szépen sikerült látszólag...

xkbv3nx0d

há ma este ezze fog telni az időm

000000000

Az MSD árama jól van beállítva?

xkbv3nx0d

ja max van engedve 4.2tán

000000000

Nem akarok nagyon beleszólni.mert tök hülye vagyok,de ha megnézed a szerszámpályát(kinagyítva)akkor látható,hogy a  vcarve pocket kihagyja a külső kontúrt.Az első út jóval beljebb van mint a megadott átfedés.Próbáld meg előbb a zsebet kimarni,majd ugyan azzal a maróval  2d profile belsőpályát futtatni.Szerintem rögtön jó lesz.

me3ua0a6

C.3D-ben miért nincs gravírtű?
Ha lenne benne, akkor mindenki imádná... legalábbis én :)
Nincs opció, vagy új verzió, vagy bármi lehetőség?

sanka74

Én az ujjmarót írom át 0.3 mm átmérőjűre, és akkor lehet neki 0.15 mm léptetést adni.