Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

köszönöm!!!![#worship]

bznc93pf5

hol cseréled mínusz-ra?
én próbáltam de nem lett jó

xfg6v697j

a jegyzettömbben lehet úgy is,hogy egy betüt többre cserélsz.

xfg6v697j

A béni postjában szerintem,ezt "X[yh]" erre "-X[yh]" és "X[ya]" helyett "-X[ya]".
De részemről ez csak kontárkodás, béni tudná megmondani a tutit.

000000000

Bocs sajna lemaradtam.Jól tudja a kolléga a lekerekítést.Hihetünk neki.

43pbwjg8s

Van fórumja Béninek és a DotG-nek! :)
Megadjam?

000000000

CimcoEdit-el lehet transzformációkat csinálni a kész G-kódon. Még látod is az eredményt grafikusan.

xfg6v697j

kipróbáltam,és tényleg csak kontárkodtam[#rinya]

Béni

A BMP felépítéséből adódóan egyszerűen a soronkénti feldolgozás a megoldható. Oszloponként nyűgösebb.  
A következő verzióba belekerülhet X-Y irányú tükrözés és forgatás. Így az Y tengely használata egyszerűbben meg lenne oldva.  

D.Laci

Szerintem nem nyügösebb (lehet tévedek) az oszloponként feldolgozás.
Ha jol értem a kolégának elég lenne a kimeneti g-codban x-y cseréje az meg 2-3 sorral megoldható a progiban hogy választható legyen.

Béni

A csere nem elegendő. Az már a lentebb linkelt poszt módosításával megoldva.

xfg6v697j

kipróbáltam,így módosítva már nem tükröz

G0 X-[yh] Y[xh] Z[zh]
}

{moving
G0 X-[ya] Y[xa] Z[za]

xfg6v697j

vuszont ez már elforhatás.

bznc93pf5

azért óvatosan evvel a forgatással mert ugye ha egy 50x50cm képet akarok marni akkor semmi gond de ha a kép 180cmX90es akkor azt hiába forgatja el a gépen nem fog elférni mivel a gép mérete az ellenkező irányba 240x140cm nem a képforgatás a jó módszer hanem az ha  a kép sehova nem mozdul, nem tükröződik csak egyszerűen az X,Y marásirány megváltozik, megváltoztatható így lenne tökéletes, de már a mostani variáció is jobb mint az eredeti csak a kép importálásánál mindig oda kell figyelni hogy a program mit fog majd csinálni és ennek megfelelően az ellenkező irányú képet kell készíteni csak az így egy kicsit furi de már ez is eredmény.

Béni

Az esetedben a legjobb és legkevesebb odafigyelést igénylő megoldás az, ha csinálsz egy másik Mach profilt, ahol az X és Y tengelyt a kívánalmak szerint állítod be. (Helycsere és irányváltás(?) az egyik tengelyen.)