Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Rossz szerszám paraméterezés vagy kontur meg választás kontur lehetöségek:  kivül..rajta...belül!

xkbv3nx0d

nem kontúr, hanem pocket/zseb marás... ott nincs ilyen hogy belül, rajta, kívül... max annyi hogy ráhagyás... szerszámon sok paraméterezhetőség nincs, az átmérő 4mm és annyi is van beállítva...

Béni

[#nyes]

Délelőtt dolgoztam, délután meg alvás volt a program. Egyébként meg el is felejtettem.
Ma megpróbálok ránézni és rájönni, hogy pontosan mit is szeretnél.

Béni

Ha a Pocket Allowance nulla, akkor érthetetlen.

sanka74

Szia! Biztos 4 mm a szerszámátmérő? Mérd le, lehet nem pontos..

xkbv3nx0d

xkbv3nx0d

igen lemértem... hihetetlen hogy egy 1000Ft-os noname szerszám amit 4mm-esnek adnak el az 4mm szemben azzal a 8500Ft-os datron maróval amit 3-asnak és nincs csak 2.7mm  

érthetetlen

sanka74

Tehát akkor a szerszámátmérővel volt a baj?

xkbv3nx0d

nem... a datronost csak példának írtam. de ebben az esetben nincs ilyen probléma

9b6n3fn2n

Tehát akármilyen szerszámot használsz eltér a szerkesztéstől a méret?

9b6n3fn2n

Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Tehát bármilyen szerszámot használsz, a szerkesztett méret eltér a mart mérettől. Ha igen akkor minden irányban, vagy csak valamelyik tengely irányában.

xkbv3nx0d

ha külső kontúrt marok pl, egy 100x100mm-es négyzetet akkor az 100x100mm lesz... de ha ebbe marok pl egy 80x8-as "árkot" pocket-al akkor az nem lesz csak 79.2x7.4 kb...

9b6n3fn2n

A vektorokat a v-carve-vel szerkesztetted, vagy behívtad a programba?

D.Laci

Nézd meg a vektor pontos méretét. majd a g-cod koordinátáit. 4mm maró esetén könnyen elenörizhető.

9b6n3fn2n

Ha kívülről marod a vektort akkor jó, ha belülről akkor nem? Ha a 2d profile toolpath-t használod és ott az inside-t jelölöd meg akkor sem jó, vagy ez csak a zsebmarásnál jelentkezik?  
 Én több mint 2 éve napi szinten használom ezt a progit, de nem tapasztaltam még hasonló gondot.