Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Béni

Eddig nem jött semmi. A címem nyilvános.

u3xrz0cut

pedig írtam..

Béni

Mostmár megjött.
Hétfőig emésztek. [#vigyor4]

000000000

Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani nekem,hogy Inventorból amit megrajzolok hogy lehetne átvinni cut2d-be?Először lehet h át kéne vinni autocad mechanical-ba? Cut2d-be nehéz lenne meg a többibe is megrajzolnom amit szeretnék,vagy csak én vagyok a béna,ezért valamilyen úton módon g-kódot kellene nekem készíteni az inventoros rajzból.
Segítségeteket előre is megköszönném.

000000000

Még annyi lemaradt,hogy a step over az az,hogy mekkorát harapjon a maró vagy épp fordítva számolja a progam(mert találkoztam már érdekes dolgokkal) és amekkora a step over,annyival kisebbet fog,mint a szerszám átmérője?
Azért Inventorban tervezek,mert a cut2d-ben előre meg kell határozni(ki kell számolni) minden forma pontos koordinátáját,Inventorban meg meg lehet adni,hogy melyik alakzattól  mennyire legyen,bár így elmondva hüleségnek tűnik,de aki használja az biztos tudja hogy egyszerűbb és gyorsabb az Inventor és szerintem nagyon sok mindent meg sem lehetne Inventorban oldani.

000000000

*Javítom,kicsit késő van már: Inventorban oldani=Cut2d-ben oldani.

000000000

Gondolom a legegyszerűbb ha dxf-be exportálod a rajzot, és azt megnyitod Cut2D-ben.

000000000

Szia a tévedés minimális kockázatával azt javaslom...
Mentsd el dwg vagy dxf ként és importáltd  vagy nyisd meg, ha 3D az alakzat akkor cut3d kell hozzá.
stepover pedig függetlenül mindentől (akkorát harap) amekkora az oda beírt érték, és nem kell számolgatnod ha offset értéket adsz meg egy a rajzon lévő vektornak.

000000000

Köszönöm a segítségeteket,csak az a baj,h az Inventor ha jól emlékszem DWF-ben tud menteni,a többi fájltípusról amit meg felkínál nem is hallottam.Azért Gondoltam,hogy a Mechanicalba át lehetne vinni valahogy,mert az Inventorból valahogy megnyitottam a Mechanicalt és az már tud dxf-et menteni,de sehogy sem tud betöltetni vele az Inventor egyik fájltípusát sem.

000000000

A cut3d meg nem ugyanaz mint az Aspire?Bár a http://www.vectric.com/WebSite/Vectric/products/download_products.htm" TARGET=_fnew>Vectric oldalán külön van,de szinte ugyan olyan mint a cut2d csak több ikon van benne jobboldalt.

000000000

Tudomásom szerint tud menteni, először rajzot kell csinálnod (idw), majd Save Copy As. Bár a 2012-es verziónak van valami bibije ezen a téren de az SP1-el javították. Ha jól tévedek.

u3xrz0cut

Nos, megfeküdte a gyomrod??[#confused][#nevetes1]

sanka74

Szia! Én is Inventorral rajzolok, és a cut2D a .DXF fájlokat szereti. Inventorban a kész 3D-s rajzon kattintasz egy jobb gombot, és lap exportálása, és ott kiválasztod a .dxf-et.Ezzel átkonvertálod a kontúrvonalakat. Ha viszont cut3D-ben dolgoznál, akkor .stl-ben kell kimentened az inventorból...mert a cut3D meg azt szereti.

000000000

A Vetric-től az aspire tudja azt amit a Delcam-tól az artcam

xkbv3nx0d

valaki, aki jártasabb vcarve-ban mint én...

a gondom a következő, ha zsebfuratot (marást készítek) a mérete jelentősen eltér mint a rajzon megadott... mittomén egy 43-as körfurat nincs csak 42mm, egy 8mm széles téglalap zseb nincs csak 7.2mm

ha profilt vágok akkor pontos a méret, ha mach3-ban MDI-zek akkor szintén pontos méreteket kapok

mi okozhat ilyet?