Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszönöm!
Nincs is ott semmi! [#wink]

lari

Béla!

Te járatos vagy ennek a proginak a használatában?Készítettem vele egy G kódot de a rajzon lévő sarokpontokat egy biz. rádiusszal lekerekíti....a szerszám egyébként külső kontúron haladna....
Hogyan lehet elérni azt, hogy ne készítsen az éleknél lekerekítést?

svejk

Írd be a G-kód első sorába hogy: G61

svejk

Persze figyelj rá hogy utána ne legyen G64, mert az visszaállítja az "állandó sebesség" módot,

PSoft

Járatoos???

Kb.másfél éve használtam utoljára.
Pillanatnyilag telepítve sincs nálam.:(

Fel kéne frissíteni a dolgokat,így nem is tudok okosat mondani.:(

De,már Svejk meg is mondta a tutit(azt hiszem).:))

lari

Ezt értem de lehet, hogy nem egyről beszélünk.
Hiába írom be a G61-et, ha a SheetCam már legenerálta a sarkoknál is a rádiuszt.
Tehát minden saroknál G03-al kezdődik a kód....
olyan megoldás kellene, hogy ne G03 legyen a sarokpontoknál....

000000000

A sugárkorrekciót a vezérlés teszi bele, vagy a pályába generáltad? Ha a pályába generáltad, akkor természetes a sarokrádiusz, hiszen egy pontot kerül meg a maró. Ilyenkor nem kell G41/G42 a kódba. Nem ismerem az adott progit, de általában ki lehet választani a generálás módját.

lari

A pályába generálta a program, de nincs benne sugárkorrekció sőt, G40 van

000000000

Akkor normális a rádiusz, hiszen megkerüli a sarkot. Amúgy kíváncsiságból rákerestem: a "Contour method" lenyíló fülön tudod kikapcsolni az ofszet generálást. Ekkor viszont kell a G41/G42.

lari

Lehet, hogy más verziót néztél mert ebben nincsen contur method fül ill. én nem találom....

000000000

A gyártó oldalán a kézikönyvben néztem.
http://www.sheetcam.com/Features/Milling.shtml" TARGET=_fnew>http://www.sheetcam.com/Features/Milling.shtml
A legfelső lenyíló fül.

000000000

Amúgy nem értem a problémát, hiszen ez nem kerekíti le a sarkot. Csak ha nem olyan átmérőjű marót használsz, mint amilyenre a pályát generáltad.

lari

Tényleg ott van, én voltam figyelmetlen.... :)
De ott akármelyiket választom ki mindig rádiusszal generál.
Ráadásul nekem a külső kontúr kellene...

000000000

Elég furcsa lenne, ha ofszet nélkül is rádiuszt generálna. Ha pedig külső kontúr kell, akkor mi bajod a rádiusszal? Nem katona ez, hogy mindig derékszögben haladjon. Szépen átgördül a sarkon.
 Ha pedig mindenáron derékszögben akarod csinálni, akkor szerkeszd ki a sugárral növelt ofszetet, és azon küld végig G40-el.

lari

Így néz ki

http://cnctar.hobbycnc.hu/lari/sheetcam.jpg" border=0>