Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Hol itt a probléma? Szépen kirajzolja a maró közepének a vonalát.

000000000

Bár azt nem tudom milyen szerszámra, mert az nincs kiválasztva. [#beka2] Biztos van neki valami alapérték.

svejk

Lari koma! Még ki sem martad, csak a G-kód alapján gondolod hogy kerekít???
Hát akkor úgy ahogy vakegér mondja az a dolga.

lari

Igen csak a kód alapján gondolom...
Na majd kipróbálom élesben is....:)

svejk

Akkor nyugodt legyél, mint nyúl a hurokban! :)
Ha már Vakegér is azt mondja nincs semmi probléma.

keri

Inventor 2012-es guruktól kérnék segítséget.

Miért van az, hogy Pattern-el berakok egy sor csavart, akkor csak az eredeti csavarhoz tartozó furatot készíti el, a Pattern által lerakott többi csavarhoz nem? Youtube videók alapján mindent pontosan végigcsináltam.

Másik hasonló gond, ha egy csavart mondjuk vázlathoz kényszerezek, a vázlatot megváltoztatom, a csavar vagy nem követi, vagy ha követi, a furat marad a régi helyen. Rá kell kattintanom minden csavarra paramétereinek szerkesztésére, és javítás nélkül le OK-ézni, akkor átrakja, a frissítés gombra, meg rebuildra nem, csak erre a módszerre.

Olvasgatom, hogy valamit adaptívvá kellene tenni? Alapból nem az? Nincs kényszerezés a csavar és a hozzá generált furat között automatikusan?

bznc93pf5

sziasztok
van-e valakinek Solid Works 2012-höz magyarosítás, vagy tud-e valaki ebben segíteni hogyan lehet hozzájutni.
köszi előre is.

Riboga

11 sp3-hoz még tudok adni.

000000000

Sziasztok !
Új vagyok a fórumon és a CNC terén is, december óta vannak marógepeim. A g kód képzéshez Rhino 4 -ben tervezek és rhinocam 2 segitségével lessz belöle g kód. Mivel mást még nem használtam nem tudok viszonyítani, ezért azt szeretném megkérdezni ki használ még ilyet ? Vajon jól választottam e ?

000000000

Attól függ. A Rhino egy költséghatékony univerzális svájcibicska, de komoly cégek nem használják.
 Nincs benne rendes szerelés és műszaki rajz. Túl könnyen lehet benne módosítani az objektumokat anélkül, hogy észrevennéd, ezért figyelni kell. Indulásnak viszont jó. mert nem drága a többihez képest, és valószínűleg mindent meg tudsz vele oldani.

D.Laci

Én is használom.
Kérdés, hogy miket akarsz gyártani?

000000000

A hasonló verzioja az Alibere cad/cam géprajz szerelés....modelezés...szimulácio CAE.....stb Cam része mechsoft !:)

frob

alibre cam része érdekelne, sajnos egyenlőre még nem tudtam megvenni s a letöltöttekben nincs benne a cm rész, vagy nem tudom hogy kell elérni, de ahogy nézem az külön plugin...
esetleg valakinek megvan? :)
Egyébként valóban könnyen módosítható minden az allibrében, kis odafigyeléssel megszokható az hogy a szerelésnél frissíteni kel az alkatrészt ( amit még nem tudok hogy kell így mindig bekérem cserére az alkatrészt )

000000000

Köszi a válaszokat, komolyabb hobby célra használom, aluminiumot és acélt marok egy portálon es egy gyári BF 30 Vario oszlopos marogépen. Probáltam a SolidWorks-ot megtanulni de nalam a Dévavára effektus jelenkezett es nem szeretném az asszonyt feláldozni. (egyelőre[#lookaround]). A Rhino-t már évekkel ezelött megtanultam és a beépitett mechsoftos Rhinocam 2 nagyon praktikus.De mivel ez az egyetlen amit eddig ki tudtam probálni nem tudom mennyire OK. Mindenesetre a kovetkező találkozóra feltétlenül el fogok jönni egy kis agytágitóra. Kedves D.Laci, Te kizarolagosan használod -é eggyütt a rhinocammel ? Vagy szoktál mást is használni. Nálam a mach 3 -as gépre van installálva es pl egy ékpálya kb 3 perc nullarol tervezve. Szerencsére gépeszmérnok az eredeti szakmám így a műszaki rajz nem gond, a szerkezetek amiket tervezek egyszerübbek. Persze ha nem gyakorolsz egy szakmat 20 éven keresztül hát sok felejtődik...
A CAM részérol mi a véleményetek ? Eleggé profi ? Nekem annak tűnik..  
Udv
TT

000000000

Néz bele alaposaban pedig ott van amit keresel! :)
http://img141.imageshack.us/img141/4514/snap002bh.jpg" border=0>

http://img141.imageshack.us/img141/2351/snap004x.jpg" border=0>