Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

frob

Ez külön regisztrálandó dolog? csak mert nem szeretném elszúrni a progit, mert egyébként meg szuperül működik.

000000000

A Rhino csak alapból felületekkel dolgozik, mivel nem testmodellező. A testeket összevont felületekként kezeli. Ha importálsz, akkor gyakran egyetlen objektumként (block) mutatja a szereléseket.
 Ekkor szét kell robbantani. Ezt esetleg többször is meg kell ismételni, attól függően, hogy milyen mély hierarchiába volt ágyazva eredetileg. A Properties fülön látni, hogy éppen milyen objektummal dolgozol, F3-al tudod bekapcsolni, ha nem látod.
 Így néz ki a dolog: block instance (ilyenkor egy objektumként kezel több testet, ebből több szint is lehet) -> polysurface (minden test önálló objektum, testként kezelve) -> surface (a testek szét vannak robbantva a felépítő felületekre).
 Érdemes bekapcsolva tartani a Properties fület, nálam jobboldalon egymás alatt van a Properties és Layers fül, így kényelmesen kezelhetőek a tulajdonságok.

VViktor

köszönöm szépen. :)

bznc93pf5

sziasztok
van-e valakinek Solid Works 2012-höz magyarosítás, vagy tud-e valaki ebben segíteni hogyan lehet hozzájutni.
köszi előre is.

000000000

Kérdez meg a magyar forgalmazot hogy te diákverziot szeretnél használni mert ahoz van magyaritás de az jo a professional sw2012 is!
Nekem ez régeben sikerüt igy szerezni magyaritást sw hez! :)
De ügyelni kell a évjárat és a servizpak spxx számokra magyaritásnál menyikre is van megoldva!

000000000

Köszi a válaszokat, összefoglalásképpen a Rhinocam egy jó kozépkategóriás CAM progi a Rhino 4 pedig OK de lehet az Alibre jobb. Vajon Alibre-ben tervezve át lehet e vinni a Rhino-ba és ott használni a CAM -ot ? Hétvégen kiprobálom az Alibre-t hátha egyszerübb mint a SolidWorks..

bznc93pf5

ok, köszi, majd próbálkozom

000000000

Sziasztok!
Valaki ismer olyan programot amivel gyaluláshoz is lehet g-kódot generálni?Elsőnek reteszhornyot szeretnék csak egy tárcsába,de ha tudom használni akkor akár még fogaskereket is vésnék vele.Vectric programjai(cut2d,aspire...) tudnak ilyet és ha igen hol,vagy mit is kel ehhez tudnom a szerszám paraméterein kívűl?
Előre is köszönöm a segítséget.

bznc93pf5

create pocket toolpath,
balról jobbra a 3. ikon

000000000

Köszi,csak picit bővebben kellene.Cut2d-ben?De még a logikáját sem nagyon értem,egyáltalán hogyan kell a vektort megrajzolni hozzá?(Gravírozni is csak szöveget gravíroztam idáig meg egyszerű alakzatokat na meg 1-2 kontúrmarás,szóval elég kezdő vagyok,vektorszerkesztéshez meg abszolúte nem konyítok.)

bznc93pf5

van skype-d, küld el

000000000

richyke92 néven vok fent.

Révész Richárd

Erre könnyebb megírni mint generáltatni valami progival.

bznc93pf5

küldtem egy progit, ráérsz teszteld, nekem úgy működik ahogy szeretnéd.
Gkód készítés kb 1 perc

lari

Meg tudná valaki, mondani, hogy az alibre desing programot hogyan lehet magyarítani?
Van esetleg valakinek magyarítás hozzá?
Köszönöm!