Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

A linkekhez is betettem...

spgkgiiaa

Aranyat találtál!

9npx2xk89

Azt hittem ez valami cad progi.

000000000

Corel Draw!
Tudok segiteni priviben......

bznc93pf5

sziasztok
tudja-e valaki hogyan lehet a Vertic Cut3D-ben új szerszámot létrehozni, konkrétan V-bit szerszámot szeretnék de nem tudok újat létrehozni, csak az End Mill, és a Ball szerszámokat engedi, hiába akarok V-bit szerszámot létrehozni valahogy nekem nem engedi, vagy nem is lehet? szerintem én nem csinálok jól valamit, aki tudja hogyan kell megosztaná velem, köszi előre is.

0i8bkxjf4

Szia A Cut3D nem támogatja a hegyes marószerszámokat csak az end ill. ball marókat.
V maráshoz Vcarve. vagy V késsel domborművet marni Aspire vel lehet

sanka74

Szia!Ezzel már én is próbálkoztam, mégpedig úgy , hogy másik cut programból bemásoltam a V-bit-et...de így sem működik.Én a ball átmérőt veszem le 0,2 mm-re...

bznc93pf5

én is próbáltam 0,2vel, a szerszám átmérő viszont 3mm, ilyenkor mi van, azt nem veszi figyelembe (természetesen), ilyen beállítással próbáltál marni?, vagy csak modellezést csináltan meg?, én elég mélyre marnék és ott tuti hogy gond lehet, gondolom én, vagy mivel 0,2 re számol ezért belefog marni a mintába, jól gondolom ugye?

bznc93pf5

ezzel csak az a baj hogy az stl-re nincs import, és nem csinál 4 oldalas marást egyébként minden másra jó, csak amire kellene azt nem tudja, ezért marad a cut3d, persze ezzel is gond van, ezért kell keresni valami más progit 3D test marásra.(kicsi de részletes az alakzat ezért nagy hozzá a ball szerszámátmérő, ha padig még is lecsökkentem 0,2 re akkor az a baj hogy a szerszám átmérő az 3mm és azt a program nem fogja beszámítani, erre kellene valami trükk, varázslat, hokusz pokusz.

000000000

3d-ben hogy akarsz marni V-bit maróval?

000000000

Az AC eszi az stl-t.

sanka74

Szia!Én a reliefeket telibe marom, 8-10 mm mélységig. Mivel 0,15 mm-t a fogás, így nem szabadna hogy gond legyen....de!! az első sor marásánál viszont a 8-10 mm marási mélység sok. Ezt úgy oldottam meg ilyenkor hogy a munkadarab nullpontot feljebb veszem fel, a felülettől 4-5 mm-re, és elindítom a marást, majd leállítom, és újra felveszem a nullpontot lejjebb, stb.A másik dolog, hogy én 6 mm átmérőjű 25 fokos 0,2 mm hegy letörésű gravírtűvel marom a reliefeket...telibe!!

sanka74

Az AC, aspire tud rampa-t is, ezzel a megoldással ha elég hosszú utat adsz meg, akkor felesleges az amit az előbb írtam.

sanka74

Ja, és a cut 3d-vel generálok, akkor nem foglalkozok a valós szerszámátmérővel.Ha a minták közötti rész kisebb mint a valós szerszám átmérő, akkor persze belemar a mintába...azt nem lehet elkerülni.

0i8bkxjf4

Hogyne lenne Aspire eszi az STL-t illetve milyen 4 oldalas megmunkálást mondasz tudja kezelni a forgatót is.